Biografie BlurBlur

Genuri muzicale:
IndieBritpopAlternative

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Formatia engleza Blur s-a format in 1989 in Colchester. Initial denumita Seymore, formatia ii are in componenta pe vocalul si claparul Damon Albarn, chitaristul si vocalul Graham Coxon, basistul Alex James si bateristul Dave Rowntree. Trupa a devenit una dintre cele mai cunoscute in Marea Britanie in timpul miscarii brit-pop de la mijlocul anilor '90. Albumul de debut din 1991, "Leisure", s-a incadrat in genul de rock alternativ britanic.
A urmat o usoara schimbare stilistica, concretizata pe albumele "Modern Life Is Rubbish", "Parklife" si "The Great Escape".  Aceste trei albume stau sub influenta unor trupe ca The Kinks sau The Beatles.
Spre sfarsitul anilor '90, Blur au capatat un sound caracteristic indie rock-ului si formatiilor americane de genul Pavement si R.E.M.
In 2002, membrul fondator Graham Coxon a parasit trupa la inceputul inregistrarilor pentru "Think Tank", al saptelea si ultimul album Blur. Dupa turneul din 2003, Blur s-au aflat in impas, nefiind sigur daca isi vor continua cariera muzicala, toti membrii sai lucrand la proiecte solo. Recent, Blur au anuntat intoarcerea lui Graham Coxon in toamna acestui an pentru a inregistra un nou album si a relansa formatia.

Stil: rock alternativ, britpop, indie rock

Componenta:
Damon Albarn (voce, clape)
Dave Rowntree (baterie, backing vocals)
Alex James (bass, backvocals)
Graham Coxon (voce, chitara)
   

Discografie:
Leisure (1991)
Modern Life Is Rubbish (1993)
Parklife (1994)
The Great Escape (1995)
Blur (1997)
13 (1999)
Think Tank (2003)

BLUR
www.blur.co.uk
www.myspace.com/blurtheband