Biografie Bob Dylan



Bob Dylan

Genuri muzicale:
Folk rockBluesFolk

Trupe similare:
Aerosmith  Phoenix  Led Zeppelin  Slash  Jimi Hendrix  Urma  Nicu Alifantis

Bob Dylan este un conoscut cantaret, autor si compozitor american. El reprezinta o figura importanta in istoria muzicii moderne. Este cunoscut si pentur piesele impotriva razboiului si guvernului, ce dateaza din anii 60. Piesele Blowin in the Wind si The Times They Are a Changin, au devenit adevarate imnuri. Cel mai recent album, Modern Times, a fost lansat in 2006 si a intrat direct pe locul 1 in topurile americane. Astfel, Bob Dylan a devenit cel mai in varsta artist situat pe primele locuri.
In acelasi an, Modern Times a fost desemnat albumul anului de catre revista Rolling Stones. Versurile lui Dylan se bazeaza pe politica, viata sociala, filozofie si literatura. De asemenea, artistul imprumuta elemente din muzica folk, country, rock and roll, jazz, swing, hard rock si muzica irlandeza.
Dylan canta la chitara, clape si armonica. Alaturi de trupa sa personala, artistul a sustinut turnee majore, in special in anii 80. Cel mai cunoscut turneu este intitulat Never Ending Tour. De asemenea, a cantat alaturi de The Band, Tom Petty, Joan Baez, George Harrison, U2, The Rolling Stones sau Eric Clapton.
In decursul anilor, Dylan a fost recunoscut si onorat pentru muzica si versuri. Albumele sale au castigat numeroase premii in cadrul festivitatilor Grammy, Globurile de Aur sau Academy Awards. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame si people of the 20th century. In 2004 a ajuns pe locul 2 in topul Rolling Stone pentru Greatest Artist of All Time. Bob Dylan a fost nominalizat si pentru premiul Nobel in literatura.
Inca din 1990, Dylan sustine cel putin 100 de concerte pe an. Turneul Never Ending Tour, continua si in ziua de azi, alaturi de basistul Tony Garnier. Fiecare concert este total diferit, cu un alt playlist plus decoruri diferite. Formatia lu Dylan este compusa din dou chitaristi, multi-instrumentisti, basist, tobar si clapar. La inceputul lui 2007, Dylan a cantat prima jumate a concertului pe o chitara electrica, dupa care a preferat sa foloseasca clapele.

Stil: folk/rock/blues/country

Componenta:
Bob Dylan - voce/clape.chitara/armonica
Tony Garnier - bas
Stu Kimball - chitara
Denny Freeman- chitara
Donnie Herron - chitara/vioara/mandolina/banjo
George Recile - tobe

Discografie:
BOb Dylan (1962)
The Freewheelin' Bob Dylan (1963)
The Times They Are a-Changin (1964)
Another Side of Bob Dylan (1964)
Bringing It All Back Home (1965)
Highway 61 Revisited (1965)
Blonde on Blonde (1966)
John Wesley Harding (1967)
Nashville Skyline (1969)
Self Portrait (1970)
New Morning (1970)
Pat Garret & Billy the Kid (!973)
Dylan (1973)
Planet Waves (1974)
Blood on the Tracks (1975)
The Basement Tapes (1975)
Desire (1976)
Street Legal (1978)
Slow Train COming (1979)
Saved (1980)
Shot of Love (1981)
Infidels (1983)
Empire Burlesque (1985)
Knocked Out Loaded (1986)
Down in the Groove (1988)
Oh Mercy (1989)
Under the Red Sky (1990)
Good as i Been to You (1992)
World Gone Wrong (1993)
Time out of Mind (1997)
Love and Theft (2001)
Modern Times (2006)
BOB DYLAN
www.bobdylan.com
www.myspace.com/bobdylan


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook