Biografie Body CountBody Count

Genuri muzicale:
Hardcore

Trupe similare:
Truda  Altar  Dirty Shirt  Paradox Romania  DODIEZ  Dir En Grey  Psychogod

Body Count este o trupa americana de hardcore punk formata in Los Angeles, California. Membrul fondator este Ice T, cunoscut pentru contributia sa in domeniul hip-hop. Artistul a format Body Count datorita interesului pentru muzica rock. El este responsabil pentru versuri, iar muzica este compusa de chitaristul Ernie C. Albumul de debut a fost lansat in 1992. Single-ul Cop Killer a fost subiectul multor controverse.
Tracy Marror (Ice T) era fascinat de muzica heavy metal si rock, chiar si inainte de a deveni un faimos rapper. Albumele Body Count trateaza aspecte sociale si politice, in special problema brutalitatii afisate de politie. Prima aparitie de studio a trupei a fost pe albumul solo a lui Ice T, intitulat OG: Original Gangster. Piesa Body Count este o introducere in care Ice T raspunde acuzatiilor aduse de anumiti critici, referitoare la schimbarea stilului.
Albumul de debut a avut parte de multe controverse, in special datorita piesei Cop Killer. Piesa avea scopul de a critica politistii corupti, precum si atacurile nejuste din partea fortelor de ordine. The Dallas Police Assosiacion alaturi de Law Enforcement Association of Texas, au lansat o campanie impotriva casei de discuri, pentru a retrage albumul. O saptamana mai tarziu, s-au alaturat si restul fortelor de ordine din SUA. Multi au luat apararea trupei, invocand dreptul la libera exprimare.
O luna mai tarziu, vice-presedintele Dan Quayle a catalogat piesa drept un atac direct asupra sistemului american, iar presedintele George H.W. Bush a interzis caselor de discuri, dreptul de a distribui albumul. In final, Ice T a decis sa scoata piesa de pe album. Cop Killer a fost inlocuita de piesa Freedom of Speech. In ciuda controverselor, Body Count au continuat sa sustina concerte in SUA si Europa, inclusiv in cadrul festivalului Lollapalooa. Al doilea album Born Dead, a fost lansat in 1994, sub egida Virgin Records.
Imediat dupa terminarea noului album, tobarul Beatmaster V, a murit din cauza leucemiei. Basistul Griz a parasit trupa, in tip ce fostul basist Mooseman a fost impuscat in februarie 2001. In  2004, D-Roc a murit din cauza unor complicatii medicale. Astfel, Ice T si Ernie C au ramas singurii membri din componenta originala. In iunie 2006, Body Count au lansat al patrulea album, Murder 4 Hire.

Stil: heavy metal/hardcore punk/rapcore/thrash metal

Componenta:
Ice T - voce
Ernie C - chitara
Bendrix - chitara
Vincent Price - bas
OT - tobe


Discografie:
Body Count (1992)
Born Dead (1994)
Violent Demise: The Last Days (1997)
Murder 4 Hire (2006)
BODY COUNT
www.icet.com
www.myspace.com/bodycount