Biografie BOLT THROWERBOLT THROWER

Genuri muzicale:
ThrashDeath

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Slayer  Pantera  Megadeth  In Flames  Children Of Bodom

Trupa britanica de death metal Bolt Thrower s-a infiintat in 1986 in Coventry. Numele trupei a fost luat dupa cel al unei arme din jocul video "Warhammer Fantasy Battle". Albumul de debut a aparut doi ani mai tarziu si s-a intitulat "In Battle there is no Law". Dupa aparitia acestui album, Bolt Thrower semneaza cu Earache Records, unde apareau si albumele formatiilor de genul Carcass si Napalm Death, devenind in scurt timp una dintre cele mai bine vandute trupe de la casa respectiva de discuri.
Temele generale abordate in versurile formatiei sunt razboiul si consecintele acestuia.    Dupa inregistrarea albumului "Realm of Chaos", Bolt Thrower pleaca in turneul Grindcrusher cu Napalm Death, Carcass si Morbid Angel.
Urmatorul album din discografia Bolt Thrower este "War Master" (1991). La numai un an ii urmeaza "The IVth Crusade", aparut tot la Earache Records. Titlul albumului are o dubla semnificatie: este si cel de-al patrulea material Bolt Thrower, dar se refera in acelasi timp la cea de-a patra cruciada si cucerirea Constantinopolului. Din punct de vedere muzical, albumul inclina spre doom metal, sub influenta unor trupe cum este Candlemass.
"...For Victory" apare in 1994. Este ultimul material pe care pot fi auziti Karl Willetts si Andrew Whale, ambii parasind trupa dupa inregistrarea acestuia.
In 1997, Martin van Drunen paraseste din nou formatia, atat din pricina diferendelor in ce priveste directia muzicala, cat si din pricina starii sale de sanatate.
Dupa un scurt turneu european din 2001, incep inregistrarile la un nou album: "Honour - Valour - Pride", care apare la Metal Blade in 2001. Inregistrarile pentru ultimul album Bolt Thrower, "Those Once Loyal", incep in 2005. Este lansat in luna noiembrie si primeste aprecieri pozitive din partea unor reviste ca Rock Sound, Rock Hard si Metal Hammer.

Stil: death metal

Componenta:
Barry (Baz) Thomson - chitara
Gavin Ward - chitara
Jo Bench - bass
Martin (Kiddie) Kearns - tobe
Karl Willetts - voce

Discografie:
In Battle there is no Law (1988)
Realm of Chaos - Slaves to Darkness (1989)
Cenotaph (EP) (1990)
War Master (1991)
The IVth Crusade (1992)
Spearhead (EP) (1993)
...For Victory (1994)
Mercenary (1998)
Honour - Valour - Pride (2001)
Those Once Loyal (2005)
BOLT THROWER
www.boltthrower.com
www.myspace.com/boltthrower