Bon Jovi dati in judecata pentru plagiat

de Morrison

Bon Jovi dati in judecata pentru plagiat
Rockerii din trupa Bon Jovi au fost dati in judecata pentru o suma exorbito-fabulo-fantasmagorica: 400 miliarde dolari, adica 216.2 miliarde lire sterline, intr-un caz despre o piesa plagiata.

Ce, vi se pare exagerat? Un muzician american, Samuel Bartley Steele, nu crede asta. El a acuzat trupa de plagiat, pretinzand ca rockerii i-au copiat versurile unei melodii din 2004 (Man I Really) Love This Team, folosita ca imn de echipa de baseball a orasului Massachusetts, The Red Sox.

Steele il acuza pe Jon Bon Jovi, liderul formatiei, ca a auzit piesa in timpul campaniei prezidentiale din 2004, pro John Kerry, apoi a folosit versurile pentru a realiza hitul I Love This Town. Acesta a fost, ulterior, folosit ca si coloana sonora pentru Major League Baseball.

Muzicianul numeste compozitia versiune derivata neautorizata a piesei lui, informeaza antimusic.com, citat de contactmusic.com

Steele vrea nici mai mult, nici mai putin de 100.000 de $ pentru fiecare CD vandut. Si cum s-au vandut aproape 4 milioane de copii, rezulta un total de pa...pa...patru miliarde de dolari.

Credeti ca o sa-i vada vreodata? Macar in poza.

BestmusicDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: