Brandon Flowers - Flamingo (cronica de album)

de Chaos Lore

Brandon Flowers - Flamingo (cronica de album)


Brandon Flowers s-a decis sa lanseze un album solo, dupa ce colegii lui din trupa The Killers in care activa ca solist au hotarat ca doresc o pauza pe o perioada nedefinita. Asa s-a nascut "Flamingo".

Flowers a declarat ca s-a simtit singur pe parcursul inregistrarilor, desi a fost ajutat de bateristul The Killers.

Daca va asteptati la ceva total diferit, va inselati - Flamingo este predictibil. Stilul lui Flowers, doar un strop din The Killers si multe incercari de piese care nu au intrat probabil pe albumele The Killers care au trecut pe rand prin locul intai - 'Hot Fuss' (2004), 'Sam's Town' (2006) si 'Day & Age' (2008). Sincer si offtopic, 'Sam's Town' a fost genial.

Totusi, Flamingo a reusit sa ajunga pe locul intai in clasamentul britanic al albumelor (12 septembrie) si asta chiar imediat dupa lansare. Piesele de pe album sunt:

1. "Welcome to Fabulous Las Vegas"
2. "Only the Young"
3. "Hard Enough" (featuring Jenny Lewis)
4. "Jilted Lovers & Broken Hearts"
5. "Playing with Fire"
6. "Was It Something I Said?"
7. "Magdalena"
8. "Crossfire"
9. "On the Floor"
10. "Swallow It"

Dintre ele recomand "Welcome to Fabulous Las Vegas", "Jilted Lovers", "Crossfire" si "Swallow It".

Flamingo incepe cu o piesa-imn, "Welcome To Fabulous Las Vegas", un inceput promitator pentru album. "Las Vegas, didn't nobody tell you the house will always win", spune el. Inflexiunile vocii sale sunt reconfortante, cele cu care ne-am obisnuit ascultand The Killers, ceea ce face ca piesa sa intre cu usurinta in piele. Lucru care se intampla si cu urmatoarea piesa, "Only The Young", care are potential sa ajunga la radio si sa devina un hit.

Poze Avatare Rock Hi5, Facebook, YM - PozeMH - Brandon Flowers

"Hard Enough" aduce o stare de liniste, dar si de melancolie, cu un ritm mai calm, in duet cu Jenny Lewis. Starea se schimba imediat cu "Jilted Lovers", care, asa cum a spus si Flowers insusi, aduce mult cu stilul the Killers - o piesa care mi se pare dintre cele mai bune.

"Playing with Fire", "Was It Something I Said?" si "Magdalena" suna intr-adevar diferit fata de ceea ce ne-am fi asteptat sa auzim, dar nu sunt impresionante - prima este o noua piesa slow, urmatoarea este prea saltareata, insa versurile tuturor pieselor de pe album aduc idei interesante, mi se pare ca portretizeaza stari sufletesti si situatii care se deruleaza ca intr-un film de scurt-metraj in fiecare piesa.

"Crossfire"
este intr-adevar o piesa buna, care il caracterizeaza pe Flowers si pentru care a fost lansat si un videoclip recent (in videoclip apare Charlize Theron).

"On The Floor" are parte si de un cor, insa este o trecere mai linistita intre piesa anterioara si o alta piesa de succes, "Swallow It". La inceput nu mi-a placut niciuna dintre piesele acestui album in mod deosebit, insa incepand cu a doua auditie am remarcat ca imi doresc sa le reascult si a treia oara. La fel s-a intamplat si cu "Swallow It" (piesa pe care a lansat-o in varianta audio inainte de album).Aceasta incheie albumul intr-o maniera placuta, insa daca vorbim despre editia deluxe, mai urmeaza inca patru piese nu tocmai interesante. Un ritm mai degraba cowboy-style, country folk american ("The Clock Was Tickin'"). Dupa care "Jacksonville", un experiment nu foarte impresionant, si "I Came Here To Get Over You", care suna binisor: "I started shaking when you told me that you found somebody new / I came here to get over you / And the lights are burning like kerosene, / I can't stop thinking about you and me, / Did you cross your fingers when you told me you'd be true?". "Right Behind You" are tot un stil clasic Flowers/Killers, insa nimic iesit din comun.

Versuri, clipuri, muzica si tabulaturi pentru Flamingo gasiti pe Metalhead pe pagina Brandon Flowers.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook