Bring Me The Horizon lanseaza albumul Sempiternal

de Chaos Lore

Bring Me The Horizon lanseaza albumul Sempiternal


Britanicii de la Bring Me the Horizon vor lansa cel de-al patrulea albu al lor, "Sempiternal", pe 29 aprilie in Europa prin RCA si o zi mai tarziu in America prin Epitaph.

"E un sunet foarte euforic care traverseaza albumul, un sunet inaltator, dar si foarte trist. Din punct de vedere electronic este mult mai avansat decat orice am facut pana acum", a spus solistul Oliver Sykes despre noul material.

"Procesul de scriere pentru Sempiternal a fost unul total diferit. Am lucrat pe un computer neincetat pana cand am obtinut ce am vrut. Faptul ca l-am adus pe Jordan (Fish, noul membru care canta la clape) in mix a schimbat totul compet, ni s-au deschis atat de multe posibilitati", a completat Sykes.

"Tematica versurilor este totul. Aveam capul mult mai clar cand am scris de aceasta data si mi-a permis sa scriu dintr-o alta perspectiva. Sunt cele mai bune chestii pe care le-am scris vreodata, in opinia mea. Este foarte dramatic, foarte direct si uneori sarcarstic, insa cea mai importanta parte din ele este felul in care se combina cu muzica pentru a aduce ascultatorului imagini vivide si emotii. Cred ca am reusit sa obtinem asta cu succes".

"Shadow Moses" este prima piesa promovata de pe album, care a fost difuzata in premiera la BBC Radio 1 la inceputul lunii si a fost foarte apreciata si ceruta de fani.

Bring Me The Horizon au inregistrat "Sempiternal" timp de trei luni, alaturi de producatorii Terry Date (Linkin Park, Deftones) si David Bendeth (A Day Yo Remember, Paramore).

Dupa succesul comercial pe care l-au avut cu "There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret" (2010) si albumul care le-a adus celebritatea, "Suicide Season" (2008), Bring Me The Horizon planuiesc sa isi duca muzica la un nou nivel, incorporand cele mai dinamice elemente ale muzicii dure si sa obtine unul din cele mai antrenant album al anului.

"Sempiternal" tracklisting:

01. Can You Feel My Heart
02. The House Of Wolves
03. Empire (Let Them Sing)
04. Sleepwalking
05. Go To Hell, For Heaven's Sake
06. Shadow Moses
07. And The Snakes Start To Sing
08. Seen It All Before
09. Anti-vist
10. Crooked Young
11. Hospitals For Souls


Chitaristul Jona Weinhofen a parasit de curand trupa si inca nu a fost anuntat un inlocuitor pentru acesta.

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: