Brujeria: Ne asteptam soldatii la Bucuresti! Viva Romania! (interviu)

16 Decembrie 2012 Buvnitz

Brujeria: Ne asteptam soldatii la Bucuresti! Viva Romania! (interviu)

In pregatirea concertului Brujeria la Bucuresti, am stat cu Fantasma, unul din solistii formatiei. Am preferat sa abordam subiecte reale in ce priveste aceasta formatie si nu zvonuri sau povesti nefondate legate de 'parti intunecate' ale trupei. Despre ce inseamna Brujeria puteti afla din interviul de mai jos.

Exista multe povesti despre Brujeria si inceputurile sale, ai putea sa clarifici un pic istoria trupei? Ce a determinat aparitia Brujeria?

Brujeria a inceput ca un grup de prieteni ce si-au dat seama ca nu exista trupe hardcore/metal/punk ce se pot adresa oamenilor hispanici. Multi din noi am fost la petreceri in curtea cuiva unde vedeam formatii care erau compuse din hispanici insa se adresau publicului in limba engleza. Ne-am intrebat de ce acesti oameni nu vorbesc in spaniola..cu totii intelegeam ce spun din moment ce majoritatea celor din public erau hispanici. Asa ca am decis sa formam o trupa care sa faca exact acest lucru. Sa umple un gol. Sunt multe povesti false despre Brujeria si partile sale intunecate.

Trupa este influentata din zona hardcore/skate rock, La Migra pare mai degraba un tribut adus catre Black Flag.

Da, au existat multi oameni in Brujeria iar fiecare si-a adus o influenta proprie cand a venit vorba de piese noi. In ce priveste la Migra, piesa este cu siguranta influentata de hardcore. Cred ca suntem influentati de acel hardcore old school, mai putin de trupele skate rock. Eu si colegii mei suntem mari fani Black Flag. Piese ca Anti-Castro, Colas De Rata, Cruza La Frontera reflecta acest lucru.

Cum ati convins oameni din trupe atat de cunoscute sa cante alaturi de voi?

Nu a fost deloc dificil. Suntem prieteni cu acesti oameni de multi ani asa ca atunci cand a venit vorba sa cantam impreuna, in loc sa zica 'da' sau 'nu' au zis 'cand'. Pe Shane Embury l-am cunoscut in 1992 si l-am intrebat daca nu vrea sa vina in studio sa inregistreze cu noi primul album. I-a placut ideea si a decis sa contribuie asa ca i-am dat un bas iar el a inceput sa inregistreze rifuri. Prin Shane am reusit sa intalnim si alti oameni. Suntem foarte mandri ca am reusit sa colaboram cu acesti muzicieni incredibili.

E surprinzator ca primiti atat de multe reactii in Europa?

Da, am fost surprinsi de reactii, tin minte primele concerte Brujeria in Europa, in special in Germania. Insa dupa un timp ajungi sa intelegi ca muzica buna este ceva unviersal. Asa ca daca faci ceva bun, indiferent in ce limba canti, oamenii vor aprecia. Mesajul nostru nu este doar despre represiunea mexicana ci represiunea in general. Recunoastem ca exista nedreptate la nivel global.

Exista zvonuri legate de un nou album...

Da, suntem constienti ca a trecut destul timp de la ultimul album Brujeria. Lucram la un nou album si exista deja cateva piese gata. Printre acestea se numara Debilator, No Acceptan Imitaciones, Plata O Plomo, Cuando Mexico Gana El Mundial, unele le cantam si in concerte. Am inregistrat si un cover - California Uber Aztlan (Dead Kennedys). Sper ca putem lansa albumul la mijlocul anului viitor.

Crezi ca acest concept DIY este inca viu in muzica?

Da! DIY este foarte viu. Este ingredientul cheie daca vrei ca lucrurile sa mearga asa cum le-ai gandit. In aceasta era exista multe case de discuri care intra in panica tocmai pentru ca nu vand atat de multe albume ca pe vremuri...asa ca incep sa caute alte oportunitati pentru a face bani de pe urma artistului. In Brujeria incercam sa ne ocupam de toate aspectele (booking, calatorii, management, etc). Altfel, ajungi sa nu ai nimic la sfarsitul zilei.

Este pentru prima data cand ajungeti in Romania? Stiti ceva despre aceasta tara? Cateva cuvinte pentru fanii de aici?

Cunosc destul de bine istoria regimului comunist, am citit cate ceva despre evenimentele anilor 90 si stiu ca intregul sistem politic este la pamant. In orice caz, asteptam cu nerabdare sa intalnim toti soldatii Brujeria la Bucuresti. Viva Romania!!

Reamintim ca Brujeria va concerta joi, 20 decembrie in Club Silver Church din Bucuresti.

Este o ocazie unica de a vedea pe aceeasi scena membri din Arch Enemy, Carcass, Napalm Death sau muzicieni cunoscuti din Negura Bunget, Vita De Vie sau Changing Skins, impreuna cu grecii din Total Riot si reprezentantii muzicii hardcore din Mangalia, Rock N Ghena.

End Of The World Metal Party pe 20 decembrie la Silver Church din Bucuresti!

Ii veti vedea pe:

BRUJERIA (Mexic, death metal)
DOMINATION (Pantera tribute band)
TOTAL RIOT (tribal metal, Grecia)
ROCK N GHENA (hardcore, Romania)


Bilete:

50 lei (pana pe 20 decembrie)
65 lei (in seara evenimentului la intrarea in club)

Bucuresti - Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald's, Magazinele Flancol, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Victoria, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor sau Statia de Metrou Unirii 1.

In toata tara: Biletele se gasesc in reteaua nationala de magazine Flanco si librariile Mihai Eminescu.

Platesti online cu cardul sau cu Paypal unul sau mai multe bilete, primesti biletele pe email, le printezi si vii cu ele la intrare sau poti lua chiar smartphoneul cu documentul deschis cu tine. Daca nu ai smartphone sau imprimanta ai in email si un cod unic cu care te poti prezenta la intrare in ziua concertului alaturi de prietenii tai.

ONLINE: www.metalhead.ro/bilete si www.iabilet.ro


Concerte recomandate: