Bucium au lansat un videoclip pentru piesa Greuceanu'

de Andreea Gherfi

Bucium au lansat un videoclip pentru piesa Greuceanu'


Trupa de folk-rock Bucium lanseaza videoclipul Greuceanu’, piesa inspirata din basmul romanesc cu acelasi nume. Este povestea eroului care, dupa multe incercari potrivnice, elibereaza Soarele si Luna, care fusesera furate de catre zmei, si reda astfel oamenilor lumina.

“Nu ne dorim o intoarcere la traditii si origini, ci doar o intelegere a lor. Daca intelegem mitologia romaneasca, ne putem intelege si sufletul neamului si ne vom aprecia un pic mai mult. Poate vom relua legatura cu natura, pentru a atinge o armone si un echilibru.”, rezuma membrii trupei mesajul noului material.

In ciuda faptului ca depaseste 11 minute, Greuceanu’ este piesa care se bucura de cele mai bune reactii in cadrul showurilor live.

Inregistrata de catre Alex Pascu, liderul Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei, piesa s-a nascut ca urmare a multor improvizatii live. Intensitatea este crescendo, pleaca de la piano-pianissimo si ajunge la forte-fortissimo.

Pe viitorul album al trupei va fi inclusa si o varianta de studio a piesei.

Videoclipul Greuceanu’ poate fi urmarit aici:

Poze Poze pentru articole - bucium/greuceanu

Despre trupa:

Trupa BUCIUM este o trupa de folk-rock ce transpune traditii, ritmuri si credinte populare, aduse intr-o nota contemporana. Stilul lor imbina elemente are apartin mai multor genuri muzicale, de la folk si rock progresiv, la ambiental, metal simfonic si tribal.

Numele trupei este simbolic, reprezentand buciumul romanesc - un instrument muzical folosit de pastorii romani. Asa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de lupta, de adunare sau sarbatoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine si basme romanesti.

Poze Poze pentru articole - bucium

Despre album:

Albumul “Live in Codrul Ascuns” a fost lansat pe 1 decembrie 2016 si contine variantele live ale pieselor cele mai apreciate de catre publicul prezent la concertele Bucium.

Inregistrarile au fost facute de Alex Pascu, care a fost membru Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei Bucium. El a apucat sa mixeze prima piesa de pe album, procesul fiind insa intrerupt de momentul #Colectiv.

Forma finala a fost realizata cu ajutorul lui V.O. Pulver, muzician si producator elvetian.

Materialul contine si doua bonus tracks ca omagiu adus lui Adrian Rugina, fostul tobosar al trupei Bucium. Adrian a decedat si el in momentul #Colectiv, in timp ce incerca sa salveze mai multi oameni din incendiu. Cele doua bonus tracks reprezinta prima si ultima piesa care au fost inregistrate alaturi de el.

Albumul in forma fizica are un design inedit, format 22x22cm, si contine un compact disc care arata precum un vinil. Deoarece fiecare piesa este o poveste in sine, acestea vin insotite de cate o ilustratie proprie. Albumului fizic ii corespunde si un cod de download al variantei digitale.

Pentru cei care prefera doar formatul digital - download sau streaming, albumul este distribuit pe toate site-urile mari de muzica. In aceasta perioada, membrii trupei se afla intr-un turneu national de promovare a albumului “Live in Codrul Ascuns”. Prima parte a turneului s-a desfasurat anul trecut, in cluburi din Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Ramnicu-Valcea si Craiova. in aceasta primavara, trupa continua turneul national si va sustine un concert de lansare si in capitala.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: