Bucium lanseaza primul videoclip de pe DVD-ul 'Live in Codrul Ascuns'

de Cristi Nedelcu

Bucium lanseaza primul videoclip de pe DVD-ul 'Live in Codrul Ascuns'


Trupa de folk-rock ambiental Bucium anunta lansarea DVD-ului “Live in Codrul Ascuns”.

Prima piesa de pe DVD, 'Maria Doamna (Raresoaia)' face parte dintr-o serie intitulata „Live in Codrul Ascuns”, ce va cuprinde cinci clipuri, alaturi de interviuri cu membrii trupei. Pe langa piese de pe primul lor album, „Voievozii”, Bucium va prezenta si noi piese, ce vor fi disponibile pe urmatoarele doua discuri.


„Cultura romaneasca abunda in legende si basme care merita spuse, sau cantate, in cazul nostru. Sunt personaje si intamplari care ne definesc ca neam, in care romanii se pot regasi usor”, spune Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Bucium isi propune sa duca mai departe, prin ritmuri, versuri si concerte multimedia, motive din fondul arhaic romanesc.

Insusi numele trupei este simbolic, un instrument muzical folosit de pastorii romani din munti in a transmite mesaje codificate. Piesele trupei sunt de fapt legende, doine, basme romanesti.

„Cred ca merita mentionat ca atat versurile, cat si ritmurile sunt originale, ele nu au fost culese din popor, ci compuse, cu gandul de a fi atribuite muzicii romanesti, arhaice”, a mai spus Alexa Nicolae, violonista trupei.

Trupa Bucium se afla in prezent in studio, unde inregistreaza noul album. „Live in Codrul Ascuns” va fi disponibil impreuna cu noul material discografic.

Formatia Bucium a fost infiintata in 2004 si in cei 11 ani de activitate a sustinut peste 150 concerte.

Mai multe detalii despre trupa puteti gasi la: http://www.facebook.com/bucium si

www.bucium.com.ro/press
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: