Trupa Bucium lanseaza videoclipul piesei Harap-Alb, un featuring cu Bogdan Luparu (Bucovina)

de Cristi Nedelcu

Trupa Bucium lanseaza videoclipul piesei Harap-Alb, un featuring cu Bogdan Luparu (Bucovina)


Zimbrul Alb, al patrulea album al trupei bucurestene Bucium, are doua concepte principale: toate piesele sunt legate de astre si toate piesele sunt legate de pierderi, de lucruri ce lipsesc, lucruri mereu nepalpabile, in final tema albumului dezvaluindu-se ca o modalitate de a ajunge la pace in urma celor mai dureroase experiente.

Noul single - Harap-Alb - este un dialog muzical intre Rosu Imparat si Harap-Alb, despre fata imparatului, in momentul din basm in care ea era ascunsa pe dupa luna si trebuia sa fie gasita de catre Harap-Alb, in una din multele incercari la care a fost supus eroul de catre imparat.

Pentru noi, colaborarea cu Bogdan nu face altceva decat sa incununeze o legatura profunda si plina de respect reciproc pe care o avem de mai bine de zece ani. Personal imi plac vocile baritonale, calde, iar Bogdan cred ca se potriveste perfect rolului de Rosu Imparat, din micul nostru basm muzical. Unul din scopurile noastre ca trupa este ca parintii sa nu piarda obiceiul de a introduce copiii in lumea basmelor romanesti si iata, pe acest album avem trei piese inspirate din basme” declara Andi Dumitrescu, liderul trupei.

"Piesa aceasta este o poveste pentru mine: atat ea ca atare, cat si experienta realizarii ei. Alaturi de oameni dragi sufletului, am invatat cum sa dau ce e al meu in cel mai firesc mod posibil, fara sa fortez, fara sa grabesc procesul artistic. Minunat!!”spune Bogdan Luparu, chitarist si vocal al trupei Bucovina.

Albumul este mixat in prezent de Dan Georgescu (muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum si un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amara, Lucia, Grimus, byron) la Unda Recording, de masterizare ocupandu-se Marco D'Agostino, de la studiol 96khz.it (cunoscut pe scena metal prin colaborarea constanta cu Lacuna Coil), lansarea sa fiind programata pe 5 decembrie 2021, in clubul bucurestean Expirat.

Piesa poate fi ascultata pe toate platformele de streaming aici: https://bit.ly/3DQcaCVDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: