Trupa Bucium lanseaza videoclipul piesei Vanator, un nou single de pe albumul Zimbrul Alb

de Cristi Nedelcu

Trupa Bucium lanseaza videoclipul piesei Vanator, un nou single de pe albumul Zimbrul Alb


Zimbrul Alb, al patrulea album al trupei bucurestene Bucium, are doua concepte principale: toate piesele sunt legate de astre si toate piesele sunt legate de pierderi, de lucruri ce lipsesc, lucruri mereu nepalpabile.

Noul single - Vanator / Orion - reuneste mai multe mituri: cel al vanatorului vanat, furtul focului, ce apare in foarte multe mitologii, nereferindu-se neaparat la Prometeu, dar intelesul mai putin evident al versurilor se refera la nebunie, la pierderea perceptiei realitatii. Este si despre pretul cunoasterii. Cantecul le este dedicat tuturor celor ce se lupta pentru a-si pastra sanatatea mintala.

„Zimbrul Alb avea lansarea programata in mai 2020, insa din cauza celor intamplate, am preferat sa folosim acest timp lipsit de concerte pentru a perfectiona albumul si pentru a-l face cel mai bun album de care suntem in stare in acest moment. Vanator este poate cea mai atipica piesa a discului si cred ca arata o latura a trupei pe care incercam sa o aratam de foarte multa vreme. Inca de la inceputuri ne-am propus sa nu existe doua albume Bucium similare, iar prin Zimbrul Alb am pus in valoare mult mai mult latura metalica si progresiva a trupei” declara Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Albumul este mixat in prezent de Dan Georgescu (byron, Kumm, Moon Museum) la Unda Recording, de masterizare ocupandu-se Svante Forsback, de la studioul finlandez Chartmakers (Rammstein, Volbeat, Apocalyptica), lansarea sa fiind programata pentru primavara viitoare.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: