Dan Byron lanseaza EP-ul Long Story Short

de Cristi Nedelcu

Dan Byron lanseaza EP-ul Long Story Short


Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat azi EP-ul 'Long Story Short', un mini-album cu 4 cantece inregistrate in timpul pandemiei.

Primul extras pe single, 'Home Sweet Home' este insotit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toata lumea.

Cele 4 cantece de pe Long Story Short trateaza subiecte ca relatia de love-hate cu locul de bastina, rasismul, impermanenta sau incalzirea globala; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte in ultimii 10 ani, insa n-au ajuns pana acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recenta, petrecuta in majoritate acasa, si le-a inregistrat in propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cantece compuse in perioade complet diferite, dar care luate impreuna se potrivesc ca o manusa contextului pe care il traversam astazi si intrebarilor pe care ni le punem cu totii. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

"Inregistrarile au acoperit mare parte din toamna, facandu-mi lipsa concertelor mai suportabila, tinandu-ma in priza, dand zilelor un sens. Mi-am adus aminte de feeling-ul pe care ti-l da casa in care locuiesti, de intimitatea aia imposibil de reprodus in studio pe care o surprinsesem si pe „Priveste cerul…”, primul meu album solo." – Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming si download pe toate platformele de distributie digitala - https://smarturl.it/danbyron.

Doritorii il pot de asemenea cumpara de pe Bandcamp (download la calitate inalta) - https://danbyron.bandcamp.com/album/long-story-short.

Pentru concertul de lansare Dan va invita in propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sambata, 21 noiembrie, incepand cu ora 20:30. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici: https://www.facebook.com/events/2779273089028532Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook