Cronica Cadaveria - The Shadows Madame

de Morrison

Cronica Cadaveria - The Shadows Madame

The Shadows' Madame reprezinta punctul de inceput al formatiei italiene CADAVERIA. Formatie infiintata in 2001 de catre Cronica Cronica Cadaveria - The Shadows Madame - The Shadows Madame (ex. Voc. OperaIX) si Flegias sub umbra unui proiect experimental, in cadrul caruia sa isi poata exprima liber conceptiile si ideile, in jurul artei metalice .

Cronica Cronica Cadaveria - The Shadows Madame - The Shadows Madame
Cronica Cronica Cadaveria - The Shadows Madame - The Shadows Madame


Bazat in mare parte pe aria paganismului, The Shadows' Madame este o explozie mortuara de metal extrem, brutal, fisurat de un gust black/death, cu o atmosfera dramatica. Reprezinta o portie malefica de ocultism epic. Primul track este Spell", melodie ce descrie, intr-un stil epic, idealul de Vrajitoare.O poezie frumoasa, inramata ca un sindrom pagan, sub linie melodica expresiva.

A se vedea ceva influente de scriitori clasici. Personal este melodie ce sustine albumul din unghiul artistic, teatral chiar. Al doilea track Declaration Of Spiritual Independence este sagetat de idei de aitudine si credinta, fiind intocmai o declaratie a sinelui, cu nuante puternice ce dau in filosofie. Melodie ce atesta influenta,formatiei, dusa la extrem, trasa (sau nu) de pleata spre bucata thrashului. Urmatorul titlu intalnit este Circle Of Eternal Becoming ,melodie alcatuita din spete ale magiei.

Un fel de juramant catre partea magiei, atractia catre ocult, s detalii referitoare la eternitatea vazuta din aria magiei si chiar un fel de caracterizare a Timpului, privitor materiei si universului independent.Cel de-al V-lea track, The Magic Rebirth, vorbeste despre o manifestare a sinelui, contopit cu o invocatie spirituala. Este terminat cu cateva idei principale ce tin de iubire, respect, inchinare, adresate egoului.

O imagine de ansamblu a unui ritual interior ce duce catre renasterea fiintei/psihicului. Este continuata de al VI-lea track, Black Glory ce poate fii servit sub forma unei observatii existentiale asupra naturii si interactiei sale cu rasa umana/implicit partea sentimentala.

Cronica Cronica Cadaveria - The Shadows Madame - The Shadows Madame
Cronica Cronica Cadaveria - The Shadows Madame - The Shadows Madame


Textul este aruncat asupra monumentelor pagane date de natura, pentru protectie mentala / a energiei / puterii / fortei, toate trag spre un fir narativ vrajit. Si aflat in continuarea aceleiasi axe este Absolute Vacuum, care imi produce un feeling apocaliptic de sfarsit efemer.Un fel de monolog al firii, nasterii, in aceiasi nota de filosofie raportata religiei ( sau nonreligiei)...Acesta este ultima, dar nu ec adin urma , secventa a complotului de paganism, idealuri interioare sis entimente tulburatoare, cu iz de teatru...

Dupa parerea mea, albumul ar sta frumos sub forma unui scenariu. Influenta epica este redata de cea literara. Am intalnit anumite conceptii,privitor la

versuri

, ce imi amintesc de Dante... Vorbind de instrumentatie, este impecabil intr-un experimental de black cu parti de brutalitate ale chitarii . Este greu de incadrat intr-un anumit gen, raportandu-ne numai la linia instrumentala.

Dar alcatuind un intreg imbinat cu versuri este clar un metal extrem ( experimental) calitativ, ce iti incanta urechea cu un ideal epic al magiei , pus sub forma de monolog.

CADAVERIA
www.cadaveria.com
www.myspace.com/cadaveriaband

Nota: 9/10
Mekare (Simona)

Tracklist:

1. Spell
2. Declaration Of Spiritual Independence
3. In Memory Of Shadows' Madame
4. Circle Of Eternal Becoming
5. Magic Rebirth, The
6. Black Glory
7. Absolute Vacuum
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: