Biografie Candlemass



Candlemass

Genuri muzicale:
DoomEpicHeavy

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Ozzy Osbourne  Trooper

Candlemass sunt o trupa suedeza de epic doom metal, infiintata in 1980 de catre basistul Leif Edling, liderul si cel care compune piesele. Edling infiinteaza in orasul Stockholm trupa Candlemass, dupa ce dizolva Nemesis, formatia in care activase anterior.
Primul album Candlemass, intitulat "Epicus Doomicus Metallicus", apare in 1986. Pana in prezent, este considerat un album de referinta al genului doom metal.
Un an mai tarziu este urmat de "Nightfall", considerat unul dintre cele mai bune albume doom metal. In componenta trupei apar Messiah Marcolin (voce), Lars Johansson (chitara) and Jan Lindh (tobe), formula considerata cea mai de succes din istoria trupei.
Pe cel de-al patrulea album, "Tales of Creation", aparut in 1989, Candlemass se indreapta spre metal progresiv. Un an mai tarizu, Candlemass scot un material live.
Messiah Marcolin decide in 1990 sa paraseasca trupa. Thomas Vikstrm este cooptat in locul acestuia si astfel apare albumul "Chapter VI" (1992). Dupa aparitia acestui album, trupa se desparte.
In 2002, Candlemass se reunesc in componenta clasica. In mai 2005 apare albumul "Candlemass", care castiga premiul echivalent Grammy-ului in Suedia pentru albumul anului. In 2006, trupa anunta cooptarea unui nou vocalist, in persoana lui Robert Lowe, de la Solitude Aeturnus.
In februarie 2007, Candlemass anunta tilul viitorului album. Acesta este "King of the Grey Islands" si va fi lansat pe 22 iunie 2007.


Stil: epic doom metal

Componenta:
Robert Lowe - voce
Mats Mappe Bjrkman - chitara
Lars Johansson - chitara
Leif Edling - bass
Jan Lindh - baterie


Discografie:
Epicus Doomicus Metallicus - 1986
Nightfall - 1987
Ancient Dreams - 1988
Tales of Creation - 1989
Live - 1990 (live)
Chapter VI - 1992
Dactylis Glomerata - 1998
>From the 13th Sun - 1999
Doomed for Live - Reunion 2002 - 2003 (live double CD)
Candlemass - 2005
King of the Grey Islands - 2007

CANDLEMASS
www.candlemass.se
www.myspace.com/candlemassdoom 


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook