Cronica Cannibal Corpse - Kill

de Morrison

Cronica Cannibal Corpse - Kill
De-a lungul timpului, pe o perioada de 16 ani Cannibal Corpse a scris istorie in genul death metal. 11 albume si sute de concerte au facut din trupa unul dintre cele mai cunoscute nume in materie de metal din lume. Cine se temea ca monotonia ultimelor albume va cuprinde treptat si ce va urma poate sa stea linistit, CC sunt din nou pe fagas cu acest material proaspat Kill".

Anul 2006 aduce un sound mai greu al compozitiilor, dupa parerea mea cel mai brutal album de la Vile incoace, un plus fiind si intoarcerea vechiului chitarist Rob Barrett (ex Malevolent Creation).

Albumul loveste din prima cu piesa The Time to Kill is Now" in care in afara de cateva ruperi de ritm tempo-ul se mentine constant si la obiect. De remarcat vocea lui George Fisher pe acest album, mult mai in forma decat in trecut.

Diferente de tempo cu riff-uri cand sacadate cand legate in dublu panat, refren cu multe pasaje lente cu adaugare a celor rapide solistice Make Them Suffer". Desi brutal albumul are si piese mai lente bogate in solistici dialog intre cele doua chitari la care se adauga inspirat bass-ul lui Alex Webster Murder Worship" si Necrosadistic Warning".

Avem parte in continuare de aceleasi diferente de tempouri de data aceasta cu accelerare si apoi revenire la tempoul initial cu multe pasaje de efect specifice genului Five Nails Through the Neck", motive acordice la toate instrumentele in acelasi ritm Purifacation by Fire", riff-uri grele sacadate rupte brusc cand de rapiditate cu solistici cand de teme melodice pe ambele chitari Death Walking Terror". Asa cum ne-am obisnuit, Paul Mazurkiewicz face si pe aceast album o evolutie frumoasa folosind intreg arsenalul setului de tobe.

Albumul se incheie cu piesa instrumentala Infinite Misery" un inceput in tempo introductiv lent treptat adaugandu-se pedala dubla, pasajulul melodic capatand pe alocuri dublu panat pe unele note din tema, bassul in fundal deschide drumul unui solo lent de efect.

Greu de oprit aceasta masinarie de ucis, intr-un cuvant Cannibal Corpse.

CANNIBAL CORPSE
www.cannibalcorpse.net
www.myspace.com/thedeathmetalbandcannibalcorpse

Nightshade
Nota: 8,5/10

xx
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook