Biografie CarcassCarcass

Genuri muzicale:
GrindcoreThrashDeathGoreMelodic

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Nightwish  Slayer  Pantera  Tarja Turunen  Epica

Trupa britanica de death metal/grindcore Carcass a fost infiintata de chitaristul Bill Steer (Napalm Death) impreuna cu bateristul Ken Owen in 1985, in orasul Liverpool. In 1987 li s-a alaturat vocalul si basistul Jeff Walker.
Carcass au debutat in activitatea muzicala ca o trupa de grindcore, dar treptat stilul lor s-a schimbat. Cel mai cunoscut album al lor, "Heartwork", este mai melodic fata de primele materiale. Dupa aparitia acestui album, trupa semneaza cu Columbia Records. Multi fani acuza trupa ca ar fi devenit comerciala, abandonand sound-ul primelor materiale.
Dupa inregistrarea albumului "Heartwork", Michael Amott paraseste trupa. Este inlocuit de Mike Hickey si apoi de Carlo Regadas.
Carcass se despart dupa aparitia albumului "Swansong", care incorporeaza mai multe genuri, de la thrash la doom. Ken, Jeff si Carlo infiinteaza proiectul Blackstar, care se destrama dupa ce Ken are o hemoragie cerebrala. Michael Amott infiinteaza celebra trupa de death metal melodic, Arch Enemy.  
In iunie 2006, Carcass anunta o posibila reunire. Steer a declarat intr-un interviu recent la randul sau ca este deschisa posibilitatea unei reuniri.


Stil: goregrind, death metal melodic, thrash


Componenta:
Bill Steer  - voce, chitara
Jeffrey Walker - voce, bass
Michael Amott - chitara
Ken Owen - tobe, voce
Mike Hickey - chitara
Carlo Regadas - chitara
Sanjiv - voce


Discografie:
Reek of Putrefaction (1988)
Symphonies of Sickness (1989)
Necroticism - Descanting the Insalubrious (1991)
Heartwork (1993)
Swansong (1996)

CARCASS
www.angelfire.com/pq/deathmetal/carcass.html
www.myspace.com/carcassband