Carcass: Plecarea lui Michael Amott s-a dovedit un lucru bun

de Ana-Maria Gavrila

Carcass: Plecarea lui Michael Amott s-a dovedit un lucru bun


Bastul/solistul Jeff Walker si chitaristul Bill Steer au acordat recent un interviu redactorilor Decibel Magazine despre noul lor album - "Surgical Steel" - si despre faptul ca Michael Amott, care a parasit trupa anul trecut, nu era interesat de crearea unui nou material Carcass.

Bill Steer povesteste ca, in 2007, cand membrii Carcass s-au reunit, Amott a fost destul de clar ca "... nu-l intereseaza sau nu crede ca va mai exista un nou album Carcass", adaugand ca - in cele din urma - lipsa lui de interes, urmata de plecarea din trupa s-au dovedit a fi un pas inainte pentru trupa:

"Cu toata sinceritatea, atunci cand Amott a plecat din Carcass, am inceput sa ne gandit cum sa facem un nou album... nici unul dintre noi nu era distras de alte proiecte, asa cum era Michael. Carcass devenise din nou principala noastra trupa si avea nevoie sa fie tratata ca o prioritate."

Intrebat care era motivatia din spatele refuzului lui Amott, Steer speculeaza un posibil raspuns: "... poate a simtit ca nu suntem in stare sa facem asta sau poate ca se comporta asa din fidelitate fata de Arch Enemy. Nu stiu."

Odata incheiat turneul de reuniune, Michael a fost cel care le-a spus colegilor sai de la Carcass: "Uite, eu voi fi foarte ocupat in urmatorii ani, asa ca voi puteti face ce vreti...", a adaugat Steer.

Amott a fost urmat de tobosarul Daniel Erlandsson: "Sunt in aceeasi trupa si au investit atat de mult in ea. Nici eu, nici Jeff nu-i putem condamna pentru ca Arch Enemy este proiectul lor - mai ales pentru Michael. Este o trupa care a devenit un nume sub indrumarea lui - desigur ca domnita lui [solista Angela Gossow] este implicata si pana recent, la fel era si fratele lui. Asa ca, pentru el [Arch Enemy] a insemnat intotdeauna mai mult decat Carcass si putem intelege acest lucru."

"Surgical Steel" urmeaza sa fie lansat oficial via Nuclear Blast Records pe 13 Septembrie in Europa, si respectiv 17 Setptembrie in America de Nord.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: