Carcass: Tehnologia a dat nastere unor muzicieni lenesi

de Buvnitz

Carcass: Tehnologia a dat nastere unor muzicieni lenesi


Bill Steer, chitaristul formatiei Carcass, a acordat un interviu postului radio australia AndrewHaug.com. Intrebat ce parere are despre productia moderna in scena metal, Steer a raspuns:

'Ceva lipseste. Tehnologia a transformat multi oameni in muzicieni lenesi. Eu vreau sa ascult elementul uman, as vrea sa aud oameni pe album, nu masinarii. E ca si cum cineva incearca sa elimine orice factor uman de pe album. Perfectiunea este monotona. Totul e click-track, totul e perfect, partea de chorus este in sistem de copy/paste pe intreg albumul. Nu aud nimic din ce ar putea sa ma impresioneze. In orice caz, e un subiect complicat.

In ce priveste posibilitatea inregistrarii unui nou album:

'Da. Exista o intelegere comuna si am vrea sa inregistram un nou album. Exista sansa ca dupa sapte luni de turnee si festivaluri sa ne intelegem la fel de bine si sa inregistram in aceeasi componenta. Am avut foarte mult de invatat de pe urma acestui album. Este distractiv si in acelasi timp este o provocare pentru ca a trecut ceva vreme de cand am compus piese creative intr-un astfel de gen muzical.

'Ma bucur ca am avut o astfel de ocazie, in ziua de azi e destul de greu sa compui piese inovative. Sunt foarte multi instrumentisti incredibili, in special americanii. Am vazut tobosari incredibili, muzicieni pe care ii admir pentru tenacitatea si devotamentul de care dau dovada. Cred insa ca muzica are nevoie si de suflet.'Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: