Biografie CatameniaCatamenia

Genuri muzicale:
BlackMelodicPower

Trupe similare:
Nightwish  Manowar  Tarja Turunen  Epica  Negura Bunget  In Flames  Helloween

Catamenia s-a infiintat in anul 1995 la initiativa chitaristului Riku Hopeakoski si vocalistului Mika Tonning in Oulu, Finlanda. La scurta vreme de la infiintarea trupei, membrii acesteia au inregistrat un prim demo, acesta fiind urmat de 'Winds', care aduce trupei Catamenia un contract cu casa de discuri Massacre Records in 1997.
Inceputul anului 1998 a fost marcat de lansarea albumului de debut 'Halls of Frozen North', album produs de catre Gerhard Magin (Crematory, Mystic Circle) la studiourile Commusication Studios din Germania.
Dupa un an de la aparitia albumului de debut, a fost lansat cel de-al doilea material discografic, 'Morning Crimson', in 1999, acesta fiind produs de catre Thomas Skogsberg (Katatonia, Dismember) in Suedia, la studiourile Sunlight Studios.
Inregistrarile aveau sa-l gaseasca pe vocalistul Atrocity, Alex Krull, realizand vocile de fundal.
Primele schimbari de componenta aveau sa apara dupa inregistrarile la'Morning Crimson'. Bateristul Toni Tervo si chitaristul Sampo Ukkola au fost inlocuiti de catre Sir Luttinen (Impaled Nazarene, Legenda) si actualul chitarist Ari 'WarTechs' Nissila.
Formatia s-a pus din nou pe treaba inregistrand cel de-al treilea album pentru Massacre Records, intitulat 'Eternal Winter`s Prophecy', realizat in studiourile Tico-Tico Studios alaturi de producatorul Ahti Kortelainen (Kalmah, Eternal Tears of Sorrow, Dawn of Relic).
Septembrie 2001 avea sa produca noi rupturi in componenta trupei, Sir Luttinen si claparul Heidi Riihinen parasind formatia, noul baterist avand sa fie nimeni altul decat Janne Kusmin (Wrathage, Kalmah, Soulhammer). Riihinen avea sa fie inlocuit de catre Tero Nevala (Blodsoffer, Dead Man's Grip, Dorotha, National Napalm Syndicate, Wrathage).
Anul 2002 ii gaeste lucrand la albumul 'Eskhata'. Acesta este realizat in studiourile SoundMix Studios din Oulu, Finlanda, impreuna cu producatorul Mika Pohjola (The Black League). Lansarea 'Eskhata' a tras dupa sine innoirea contractului cu Massacre Records pentru inca trei albume.
Haosul urma sa se nasca in iarna anului 2003, Catamenia urmand sa termine inregistrarile albumului 'ChaosBorn'. Materialul discografic a fost produs in colaborare cu Kari Vhkuopus si Immu Ilmarinen (Burning Point, Embraze, Afterworld, Sentenced).
In timpul inregistrarii albumului 'Winternight Tragedies', trupa s-a confruntat cu unele probleme de colaborare si lipsa de exercitiu a unora dintre membrii formatiei, urmand ca vocalistul Mika si bassistul Tim  sa fie inlocuiti de catre vocalistul O.J. Mustonen si Mikko Hepo-oja.
In 2006 apare cel mai recent album Catamenia, "Location: Cold".

Stil: melodic black metal

Componenta:
O.J. Mustonen - voce
Riku Hopeakoski - chitara
Ari Nissil - chitara
Toni Kansanoja - bass
Kakke Vhkuopus - voce
Antti Haapsamo - voce

Discografie:
Demo '95 (Demo) (1995)
Winds Demo (1996)
Halls of Frozen North (1998)
Shape Edition (EP) (1999)
Morning Crimson (1999)
Eternal Winter's Prophecy (2000)
Eskhata (2002)
Chaos Born (2003)
Winternight Tragedies (2005)
Location:COLD (2006)
Bringing The Cold To Poland (DVD) (2006)
CATAMENIA
www.catamenia.net
www.myspace.com/catameniaband