Biografie Cathedral



Cathedral

Genuri muzicale:
DoomStoner

Trupe similare:
My Dying Bride  Anathema  Amorphis  Paradise Lost  ROCKON  Gothic  Heaven And Hell

Formatia engleza de heavy/doom metal Cathedral s-a infiintat in Coventry, in anul 1989. Fondatorul sau este Lee Dorrian, fostul membru Napalm Death. Lee a parasit in 1989 trupa engleza Napalm Death, nemultumit de directia pe care au decis acestia sa o urmeze. Acesta i-a cooptat pe basistul Mark'Griff' Griffiths si chitaristul Garry Jennings. Primul material a apartinut genului doom. Ulterior, Cathedral au inceput sa includa si elemente stoner rock si metal progresiv in stilul lor.
De la stilul doom/death, pe care l-au abordat la inceputul activitatii muzicale, Cathedral au ajuns o formatie de referinta pentru doom metalul modern.
 
Printre trupele care i-au influentat muzical, Lee Dorrian aminteste: Candlemass, Dream Death, Pentagram, Trouble si Witchfinder General. Dupa aceasta din urma Cathedral vor numi chiar si o piesa.
Dintre membrii fondatori, Lee Dorrian si Garry 'Gaz' Jennings mai fac parte inca din componenta.
Cel mai recent material Cathedral a aparut in anul 2005.


Stil: doom metal


Componenta:
Lee Dorrian - voce
Garry Jennings - chitara, bass, clape, tobe, voce
Leo Smee - bass
Brian Dixon - tobe


Discografie:
Forest of Equilibrium (1991)
The Ethereal Mirror (1993)
The Carnival Bizarre (1995)
Supernatural Birth Machine (1996)
Caravan Beyond Redemption (1998)
Endtyme (2001)
The VIIth Coming (2002)
The Garden of Unearthly Delights (2005)

CATHEDRAL
www.cathedralcoven.com
www.myspace.com/cathedraluk


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook