Biografie Celtic Frost



Celtic Frost

Genuri muzicale:
BlackDeathDoomGothicThrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Nightwish  Slayer  Tarja Turunen  Pantera  Negura Bunget

Celtic Frost sunt o trupa de metal extrem din Elvetia, cunoscuta pentru influenta pe care a exercitat-o asupra genurilor thrash, black si doom / death metal.
Tom Gabriel Fischer isi ia numele de scena Tom Warrior si infiinteaza in 1982 trupa Hellhammer. Doi ani mai tarziu trupa se destrama iar doi dintre membrii sai, Fischer si basistul Martin Eric Ain, impreuna cu bateristul Stephen Priestly, infiinteaza Celtic Frost.
Formatia debuteaza in 1984 cu LP-ul "Morbid Tales", urmat de un prim turneu in Germania si Austria. Acestuia ii urmeaza EP-ul "The Emperor Returns".
In 1985 apare "To Mega Therion", urmat de "Into the Pandemonium" in 1987.
Celtic frost, impreuna cu Venom si Bathory sunt considerati inventatorii stilului ce avea sa se numeasca black metal. In 1990, apare "Vanity/Nemesis", urmat de intoarcerea basistului Martin Eric Ain.
Dupa o pauza, la sfarsitul lui 2001, Fischer si Ain se apuca din nou de compus muzica impreuna.
In mai 2006 apare albumul "Monotheist". Lansarea este urmata de cel mai mare turneu sustinut pana in prezent de trupa, "Monotheist Tour", care a inclus si participarea la wacken Open air, in fata unei audiente de 50 de mii de oameni. 
La inceputul anului 2007, Celtic Frost s-au apucat sa compuna piese pentru un nou material, care va fi lansat probabil in 2008.

Stil: thrash metal, death metal, black metal, avant-garde metal
Componenta:
Tom Gabriel Fischer - voce, chitara, programare
Martin Eric Ain - bass, voce
Franco Sesa - tobe, percutie
V Santura - chitara

Discografie:
Morbid Tales (1984)
Emperor's Return (EP, 1985)
To Mega Therion (1985)
Tragic Serenades (EP, 1986)
Into the Pandemonium (1987)
I Won't Dance (EP, 1987)
Cold Lake (1988)
Vanity/Nemesis (1990)
Monotheist (2006)

CELTIC FROST
www.celticfrost.com
www.myspace.com/celticfrost


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook