Cronica Celtic Frost - Monotheist

de Morrison

Cronica Celtic Frost - Monotheist

Probabil ca nu as generalize daca as spune ca fanii Celtic Frost se impart in doua categorii. Prima categorie este format din fanii genului extreme metal, care vad in primele inregistrari ale formatiei, ca Morbid Tales si To Mega Therion, ca factorii de influenta si inspiratie majore asupra genurilor black, death si doom, care ii caracterizeaza. A doua categorie este constituita din oamenii care iubesc Celtic Frost pentru curajul cu care au adoptat atitudinea de avangarda pe care au manifestat-o pe albumul Into the Pandemonium, pe care au adus in plus elemente de gothic, opera si chiar industrial.

Cronica Celtic Frost - Monotheist
Celtic Frost

Monotheist, albumul de revenire al trupei dupa 16 ani de absenta, va prinde mai bine la cea de-a doua categorie de fani dintre cele mentionate mai sus. Desi Celtic Frost inca stiu sa produca ultra-heavy extreme metal, accentul cade de aceasta data nu pe riffurile dinamice de metal, ci pe crearea unui ambient intunecat si deprimant.

Cu toate acestea, eu consider ca albumul Monotheist este ca o provocare pentru infloritoarea scena a metalului ambiental de la ora actuala, si face ca trupa sa revina in "front-line" -nu sunt doar niste veterani ce refolosesc vechi idei. Vazut in aceasta lumina, Monotheist este cu adevarat o reusita. Trupa fie doboara simturile cu melodii heavy ca si cele de pe To Mega Therion ("Ain Eliohim", "Progeny", "Os Abysmi Vel Daath"), fie le ascute cu melodii melancolice si frumoase ("Obscured", "Drown In Ashes", "Incantation Against You").

In fine, "Synagoga Satanae" reprezinta cele mai amenintatoare 14 minute pe care le-am auzit vreodata. Intreg albumul este intunecat si coplesitor- o adevarata experienta ce merita traita.

Cronica Celtic Frost - Monotheist
Celtic Frost

Acestea fiind spuse, nu stiu ce reactie va avea prima categorie de fani amintita mai sus, la ascultarea acestui album. Daca va asteptati la furie pura, nu o veti gasi pe acest album. Este un album dur, dar cu o duritate bine lucrata. Sfatul meu pentru cei ce nu vad maretia lui de la prima ascultare este sa continue sa-l asculte si sa-l aprecieze pentru ceea ce este el. Merita efortul.

Cronica Celtic Frost - Monotheist
www.celticfrost.com
www.myspace.com/celticfrost

Alexandra
Nota: 9.5/10

Tracklist:

01. Progeny
02. Ground
03. Dying God Coming into Human Flesh
04. Drown In Ashes
05. Os Abysmi Vel Daath
06. Obscured
07. Domain Of Decay
08. Ain Elohim
09. Totengott
10. Synagoga Satanae
11. Winter: Requiem/Chapter Three: Finale


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook