Adrian Paunescu a murit...

de Morrison

Adrian Paunescu a murit...


Poetul Adrian Paunescu a murit vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, anunta Ziare.com.


"La ora 07.15, inima maestrului a incetat sa bata. A trebuit sa ne declaram invinsi, Adrian Paunescu a plecat dintre noi", a anuntat, vineri dimineata, la ora 08:29, prof. dr. Serban Bradisteanu.

Potrivit acestuia, inima lui Adrian Paunescu s-a oprit, din nou, in noaptea de joi spre vineri, medicii reusind insa sa-l resusciteze.

Adrian Paunescu, in stare foarte grava: Inima i s-a oprit de cateva ori

Artistii romani, intristati de vestea mortii poetului Adrian Paunescu

"Este o veste teribila. Ma asteptam la ea. Adrian Paunescu a trait viata din plin. A fost un patriot in sensul cel ma adanc al cuvantului. Pentru foarte multi tineri, care acum nu mai sunt tineri, el a reprezentat un ghid. Boala l-a schimbat pentru ca suferea", a declarat vineri de dimineata Razvan Theodorescu, fost ministru al Culturii.

Adrian Paunescu suferea de mai multe afectiuni

Poetul Adrian Paunescu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca pe 26 octombrie, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Oprita, declarand, la acea data, ca pacientul urma sa fie supus mai multor investigatii, pentru niste afectiuni mai vechi.

Adrian Paunescu a scris, in momente critice ale sanatatii sale, inca o poezie, intitulata 'De la un cardiac, cordial`.

Poetul nu renunta la marea sa dragoste – versul – nici atunci cand este rapus de suferinta bolii.

Fiul poetului, Andrei Paunescu, a acceptat ca poezia, care a fost data doctorului Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a spitalului de Urgenta Floreasca, sa fie facuta publica:

De la un cardiac, cordial (31 octombrie 2010, Bucuresti)

De-aicea, de pe patul de spital / Pe care ma gasesc de vreme lunga,
Consider ca e-un gest profund moral / Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.
Ma monitorizeaza paznici minimi / Din maxima profesorului grija,
In jurul obositei mele inimi / Sa nu ma mai ajunga nicio schija.
Aud o ambulanta revenind / Cu cine stie ce bolnav aicea,
Alarma mi se pare un colind / Cu care se trateaza cicatricea.
Purtati-va de grija, fratii mei / Paziti-va si inima, si gandul,
De nu doriti sa vina anii grei / Spitalul de Urgenta implorandu-l.
Eu va salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se stie,
Recunoscand ca patul de spital / Nu-i o alarma, ci o garantie.
Va vad pe toti mai buni si mai umani / Eu insumi sunt mai omenos in toate,
Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani / Si tarii mele minima dreptate!

via Bestmusic.ro

Adrian Paunescu - posibil transplant de inima

Potrivit medicului Serban Bradisteanu, starea poetului Adrian Paunescu s-a inrautatit pe fondul unor suferinte mai vechi - diabet de 10-12 ani, - pacientul suferind de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Cine a fost Adrian Paunescu

Poetul Adrian Paunescu s-a nascut pe 20 iulie 1943, in localitatea Copaceni, din judetul Balti, dar si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei la Barca, in judetul Dolj.

Mai tarziu, a absolvit Colegiul National Carol I din Craiova si Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti

Debutul ca poet l-a facut in anul 1960, iar 13 ani mai tarziu conducea deja revista "Flacara". Intre anii 1970-1980, Paunescu s-a remarcat in presa romaneasca, iar la inceputul anilor '80 a condus Cenaclul Flacara.

La un an de la Revolutie, Paunescu a pus bazele revistei "Totusi iubirea", iar in calitate de publicist a condus ziarul "Sportul romanesc", o scurta perioada, in 1999, si a realizat emisiuni la mai multe posturi de televiziune. Dupa 1989, s-a implicat si in politica.

In 1992 a intrat in Partidul Socialist al Muncii fiind membru al acestei formatiuni pana in 1998, cand partidul a fost absorbit de PSD. A avut trei mandate de senator, ultimul
incheindu-se in 2008.

Adrian Paunescu a scris zeci de volume de poezii, el fiind cunoscut si apreciat pentru usurinta cu care compunea versuri.

"Repetabila povara" , "Ruga pentru parinti", "Iubiti-va pe tunuri", "Aruncarea in valuri" sau Totusi iubirea" sunt doar cateva dintre poeziile care au ramas in memoria romanilor. Multe din creatiile sale au fost puse pe muzica de artisti romani importanti, precum Vasile Seicaru, Stefan Hrusca sau Nicu Alifantis.

Ziare.comDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook