Biografie Children Of BodomChildren Of Bodom

Genuri muzicale:
DeathMelodicPower

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Manowar  Tarja Turunen  Epica  In Flames  Helloween

Trupa al carei nume a fost luat dupa una dintre cele mai invaluite in mister crime din istorie, cea de la lacul Bodom, a fost infiintata in anul 1993 in orasul Espoo din Finlanda de catre chitaristul Alexi "Wildchild" Laiho, impreuna cu bateristul Jaska Raatikainen.
Interesele celor doi se indreptau spre zona heavy metal si death metal, mai exact trupe ca Sone, Obituary, Entombed. Acestia ii coopeteaza pe basistul Henkka Seppl si chitaristul Alexander Kuoppala, line-up-ul fiind completat de Janne Wirman la clape.
In aceasta componenta scot un prim demo, "Implosion of Heaven", urmat in 1995 de un al doilea, "Ubiquitous Absence of Remission". Albumul de debut va iesi in 1997 si se va intitula "Something Wild". In acelasi an canta in deschidere la Dimmu Borgir. Nuclear Blast semneaza imediat un contract cu trupa.
Primul turneu european sustinut de Children of Bodom in Europa a avut loc in 1998, alaturi de trupe ca Hypocrisy, The Kovenant si Agathodaimon.
Al doilea album, intitulat "Hatebreeder", este inregistrat la sfarsitul lui 1998 si apare in 1999. Titlul initial al albumului fusese "Towards Dead End". Succesul inregistrat de acest album le permite sa cante impreuna cu In Flames si Sinergy in Japonia. In aceasta perioada este inregistrat albumul live Tokyo Warhearts.
"Follow the Reaper" apare in 2001, impreuna cu videoclipul piesei "Everytime I Die". "Hate Crew Deathroll" este inregistrat in 2002 si apare in ianuarie 2003. Pe 3 ianuarie 2003, Children Of Bodom primesc premiul pentru cea mai buna trupa finlandeza a anului.
Alexander paraseste trupa din motive personale. Alexi il invita pe chitaristul Kai Nergaard sa il inlocuiasca pe Alexander, dar acesta refuza. In cele din urma postul este preluat de Roope Latvala, colegul lui Alexi din trupa Sinergy.
Spre sfarsitul lui 2005, apare "Are You Dead Yet?". Riff-urile devin mai simple si mai heavy, incorporand si elemente de muzica industriala. Albumul primeste discul de aur in Finlanda.
In 2006, Children Of Bodom scot DVD-ul "Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout Live". Alexi Laiho este votat in acelasi an drept cel mai bun chitarist de catre cititorii revistei Metalhammer. In iunie 2006, COB participa la turneul The Unholy Alliance, impreuna cu Slayer, Lamb Of God, Mastodon, In Flames.
In ianuarie 2007, Laiho se accidenteaza la umar, fiind in imposibilitatea de a mai canta la chitara pentru sase luni. Trupa isi amana de aceea concertele, dar se pare ca va intra mai devreme decat era prevazut in studio pentru a compune un nou material.

Stil: melodic death metal, power metal

Componenta:
Alexi Laiho - voce, chitara
Roope Latvala - chitara
Janne Warman - clape
Henkka Seppl - bass
Jaska Raatikainen - tobe

Discografie:
Something Wild (1997)
Hatebreeder (1999)
Tokyo Warhearts (1999)
Follow the Reaper (2000)
Hate Crew Deathroll (2003)
Are You Dead Yet? (2005)
Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout Live (2006)
CHILDREN OF BODOM
www.cobhc.com
www.myspace.com/childrenofbodomLike us on Facebook