Biografie ChimairaChimaira
Chimaira este o trupa de metal din Cleveland, Ohio, formata in 1998. Numele sau este derivat din Himera, un mostru cu cap de leu din mitologia greaca.
Componenta initiala Chimaira a fost urmatoarea: Mark Hunter (voce), Rob Arnold (chitara), Jason Hager (chitara), Jim LaMarca (bass), Andols Herrick (tobe), Chris Spicuzza (clape). Primul demo inregistrat de trupa a fost intens difuzat la posturile de radio. Acstuia ii urmeaza un prim EP, intitulat "This Present Darkness", care apare in 2000. Materialul are succes si formatia semneaza cu Roadrunner Records. La aceasta casa de discuri apare "Pass out of Existence", albumul de debut din 2001.  
In 2002 este inregistrat urmatorul album, "The Impossibility of Reason", a carui aparitie este urmata de cea a unui DVD, "The Dehumanizing Process". Bateristul Andols Herrick paraseste trupa. Locul sau este luat de Ricky Evensand. Acesta nu sta foarte mult alaturi de Chimaira, fiind inlocuit de Kevin Talley, care facuse parte din formatiile Dying Fetus si Misery Index.
In 2005 apare albumul self-titled, primul inregistrat cu Talley la tobe. Dupa aparitia acestuia in luna august, urmeaza turneul Sounds of the Underground.
In anul 2006, Chimaira se despart de casa de discuri Roadrunner, semnand cu Ferret Records. La inceputul lui 2007 finalizeaza LP-ul intitulat "Resurrection", care apare in luna martie. Hunter si Arnold au declarat ca este cel mai heavy si tehnic material al trupei pana in prezent.


Stil: metalcore


Componenta:
Mark Hunter - voce
Matt DeVries - chitara
Rob Arnold - chitara
Jim LaMarca - bass
Andols Herrick - tobe
Chris Spicuzza - clape


Discografie:
This Present Darkness EP (2000)
Pass Out of Existence (2001)
The Impossibility of Reason (2003)
Chimaira (2005)
Resurrection (2007)

CHIMAIRA
www.chimaira.com
www.myspace.com/chimaira