Biografie CIRITH GORGORCIRITH GORGOR

Genuri muzicale:
Black

Trupe similare:
Negura Bunget  Venom  Cradle of Filth  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Formata initial sub numele de Dark Sorceress, trupa olandeza Cirith Gorgor a luat fiinta la sfarsitul anului 1993, la inititiva celor doi chitaristi Asmoday si Astaroth Daemonum. Componenta este la scurt timp completata cu Levithmong la tobe si Lord Mystic la bass.
In 1996, Nimroth il inlocuieste pe primul solist Cirith Gorgor, care este demis din pricina lipsei de motivatie.
Numele trupei a fost luat din cartea lui Tolkien, Stapanul Inelelor, unde Cirith Gorgor era denumirea Trecatorii Bantuite care conducea sufletele damnate spre taramul mortilor, la miazanoapte de Mordor. Numele trupei este in acord cu tematica versurilor, al caror principal izvor de inspiratie este ura si dispretul fata de orice forma organizata de religie.
Primul demo se intituleaza Mystic Legends si apare in 1997.  Un an mai tarziu Cirith Gorgor semneaza cu Osmose Productions, unde in 1999 este lansat albumul de debut Onwards to the Spectral Defile. Dupa terminarea inregistrarilor la acest material, Asmoday decide sa paraseasca trupa din motive personale.
Locul sau este luat de Marchosias, care sustine cateva concerte importante impreuna cu Cirith Gorgor, alaturi de formatii precum Behemoth, Aeturnus, Testament.
Unveiling the Essence apare in 2001 tot la Osmose Productions. Stilul agresiv promovat de trupa olandeza primeste reactii pozitive. Dupa un turneu alaturi de Enthroned, un alt membru fondator, Astaroth Daemonum, decide sa plece din Cirith Gorgor. In ciuda acestui fapt, formatia ramane motivata si incepe inregistrarile la un nou material, care va fi lansat sub forma unui EP, intitulat Through Woods of Darkness and Evil.
Un nou chitarist se alatura trupei, este vorba despre Inferno de la Tartaros, alta formatie olandeza de black metal. Firestorm Apocalypse tomorrow shall know the blackest dawn apare in iunie 2004 la Ketzer Records. Un an mai tarziu, Cirith Gorgor scot un split cu Mor Dagor.
In aprilie 2006, trupa intra in studio si inregistreaza albumul self-titled, concediindu-l in acelasi
timp pe Nimroth, care nu se mai implica in procesul de compunere a pieselor asa cum o facea in trecut. Inregistrarile pentru albumul Cirith Gorgor au loc in Toneshed Studio, impreuna cu producatorul Erwin Hermsen. Vocea de pe acest material ii apartine bateristului Levithmong.
Dupa lansarea ultimului material, care in opinia multor critici este cel mai bun album Cirith Gorgor pana in prezent, formatia olandeza a inceput cautarile pentru un nou solist vocal.

Stil: black metal

Componenta:
Marchosias - chitara
Inferno - chitara
Lord Mystic - chitara
Levithmong - baterie, voce

Discografie:
Onwards to the Spectral Defile (1999)
Unveiling The Essence (2001)
Firestorm Apocalypse - Tomorrow Shall Know the Blackest Dawn (2004)
Cirith Gorgor (2007)


CIRITH GORGOR
www.cirithgorgor.nl
www.myspace.com/cirithgorgor