Conflictul dintre Coldplay si Joe Satriani continua

de Morrison

Conflictul dintre Coldplay si Joe Satriani continua
Joe Satriani, chiaristul american care ii acuza pe cei de la Coldplay de plagiat, ii avertizeaza pe acestia ca s-ar putea trezi cu citatia prin care sunt chemati la proces, chiar la Premiile Grammy.

Potrivit gigwise.com, avocatul lui Satriani, Howard King, ar fi declarat ca mai multi reprezentanti legali vor fi pe urmele componentilor Coldplay pentru a le inmana citatia.

In decembrie 2008, Joe Satriani a depus o plangere la Curtea Federala din Los Angeles, reclamand faptul ca hitul Viva La Vida ce apartine trupei Coldplay contine fragmente substantiale din piesa lui, If I Could Fly.

Ulterior, membrii Coldplay au negat aceste acuzatii de plagiat, sustinand ca orice asemanare intre cele doua piese este pura coincidenta.

In alta oridine de idei, in acest weekend se desfasoara cea de-a 51-a editie a galei Premiilor Grammy, iar Coldplay au nu mai putin de 7 nominalizari, inclusiv pentru piesa Viva La Vida.

BestmusicDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: