10 moduri prin care Metallica si-au dezamagit fanii

de Buvnitz

10 moduri prin care Metallica si-au dezamagit fanii


Metallica a fost una din cele mai importante forte muzicale in anii 80 iar asta o poate confirma orice fan adevarat al muzicii rock. Sigur ca incepand cu anii 90, deciziile formatiei au fost deseori puse sub semnul intrebarii atat de fani cat si de presa.

Mai jos aveti un top 10 Moduri in care Metallica si-au dezamagit fanii:

10. Parul

Chiar daca un om normal se tunde in fiecare luna, disparitia parului lung in randul membrilor Metallica a fost cu adevarat un semn rau. In timp ce trupa lucra in 1996 pentru albumul Load, Lars Ulrich si echipa apareau in cele mai ciudate poze promotionale ce asociau formatia cu scena alt-metal sau grunge.

9. Videoclipul pentru One

One a fost prima piesa Metallica ce a avut parte de un videoclip. Conceptul video era bazat pe ideea lui Hetfield si a reusit sa extinda drastic baza fanilor Metallica. In acel moment Metallica a trecut de la statutul de trupa cult la vocea unei generatii...insa acea voce nu era potrivita pentru oricine. One a aratat trupei ce inseamna succesul comercial.

8. Inlocuirea lui Cliff Burton

Multi fani au considerat ca moartea lui Cliff Burton va insemna si moartea formatiei Metallica. Cliff a fost un artist in adevaratul sens al cuvantului. Aparitia lui Jason Newsted nu a fost privita cu ochi buni de fani. Sigur ca situatia s-a remediat pe parcurs iar Newsted s-a dovedit un inlocuitor perfect.

7. Inlocuirea omului care l-a inlocuit pe Cliff Burton

Decizia lui Newsted de a parasi Metallica a socat intreaga lume. Bob Rock a fost numit inlocuitor temporar, alaturi de care Metallica a si inregistrat albumul St. Anger. Odata incheiat albumul, trupa a organizat o serie de auditii iar in final a fost ales Robert Trujillo. Alegerea a insemnat prea putin pentru comunitatea fanilor Metallica. Parerile acestora pot fi si acum gasite in arhivele forumurilor.

6. Bas-ul de pe '...And Justice For All'

Probabil ca cea mai buna solutie pentru a le dovedi fanilor ca Jason este inlocuitorul perfect pentru Cliff era sa-l lase sa cante pe urmatorul album. Nu s-a intamplat si in cazul Metallica. Volumul partilor de bas de pe ..Justince este aproape inexistent. Lars Ulrich a declarat ulterior: 'Noi (Hetfield si Ulrich) mixam asa ca ar trebui sa avem un simt al mandriei. Am ridicat volumul tobelor si a chitarelor.

5. Versurile

Va aduceti aminte cand Metalica erau pr si simplu 'evil'? Va amintiti de versurile de pe Master Of Puppets?

"Pain monopoly, ritual misery
chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
more is all you need
you're dedicated to
how I'm killing you
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master"

Dar va mai amintiti de Fuel?

"Gimme Fuel,
Gimme Fire,
Gimme that which I desire,
Ooh!"

4. Lulu

O idee proasta inca de la inceput.

3. Productia

Trupa a fost deseori criticata pentru productia ultimelor patru albume. Cand fanii pot obtine o varianta audio mai buna pentru Death Magnetic cumparand Guitar Hero, atunci exista probleme. Metallica au nevoie de un producator adevarat care e in stare sa parcurga intregul proces.

2. Da in judecata fanii

Metallica a fost prima formatie care a dat in judecata fanii pentru downloadarea ilegala. Atat Lars cat si James i-au numit criminali si hoti. Aceeasi oameni care au platit bani pentru bilete si merchandise Metallica.

1. Lars Ulrich

Daca exista un motiv pentru declinul formatiei Metallica, atunci acela este Lars Ulrich. Este catalizatorul schimbarilor radicale in muzica trupei. Intrebat care este trupa sa preferata, Ulrich araspuns: Arctic Monkeys. In acest moment credibilitatea scade radical in ochii oricarui fan heavy metal. Nu poti merge in studio sa compui thrash metal dupa ce ai ascultat Arctic Monkeys. Trebuie sa ne amintim ca Lars a fost forta din spatele intregului scandal cu Napster.

via The Gauntlet.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: