5 albume care mi-au schimbat viata: Marius Costache (Discordless)

de Buvnitz

5 albume care mi-au schimbat viata: Marius Costache (Discordless)


Continuam seria '5 albume care mi-au schimbat viata' cu o retrospectiva semnata de Marius Costache, cunoscut producator - responsabil pentru o parte importanta a albumelor rock/metal inregistrate in ultimii ani in Romania - si muzician afiliat scenei electronice underground

1. Depeche Mode - Violator (1990)

Aveam vreo 5-6 ani si am gasit prin casa caseta asta, copiata cine stie a cata oara pe o caseta "Lucky" alaturi de cateva alte chestii la moda pe atunci. Nu prea se asculta muzica la mine si devoram absolut orice gaseam. Si acum tin minte cat imi placea synthul de la inceputul pieselor "World In My eyes" sau "Halo". Tot albumul a declansat cumva o afinitate nebuna pentru muzica "electronica" si mai tarziu pentru orice tine de synth-uri si alte jucarii de facut zgomot.



2. Sepultura - Roots (1996)

Prin clasa a 6-a stiu ca ascultam mai mult muzica electronica si hip-hop pana cand intr-o excursie cu clasa am auzit la niste prieteni la casetofon (led-uri!) albumul asta care deabia aparuse daca nu ma insel. Mi-a trecut instant prin cap "ce dracu muzica e asta, marfa!" S-a schimbat cumva totul din perioada aia, am schimbat cercurile dubioase de prieteni de la bloc cu oameni care ascultau rock/metal sau citeau samd. Fara albumul asta nu cred ca scriam acum randurile astea sau multe altele ce nu au sens sa fie mentionate aici. Am apucat acum cativa ani sa ii strang mana lui Max Cavalera si sa vorbesc un pic cu el despre Celtic Frost si chiar despre microfoane. Unul dintre cele mai frumoase momente pentru mine.



3. Skinny Puppy - The Process (1996)

Albumul care m-a facut sa ma apuc de muzica sau de orice are legatura cu sunetul. Versurile piesei "The Process" au reprezentat de atunci un fel de motto iar Skinny Puppy o parte importanta din mine.



4. The Cure - Disintegration (1989)

Singura trupa care in acelasi album te poate face sa razi, dansezi, plangi, zambesti straniu sau sa oftezi. Un album cu care am trecut prin multe.



5. Dredg - El Cielo (2002)

Cand sunt intrebat care este trupa mea preferata, raspunsul este unul foarte simplu: Dredg. In afara de "Lateralus", "El Cielo" este probabil printre singurele albume in care redescopar chestii noi pe care nu le-am remarcat pana atunci. De la intelesuri ale versurilor pana la sunete ascunse in backround sau chestii legate de productie. Unul dintre albumele la care tin foarte mult iar "The Canyon Behind Her" live, unul dintre cele mai frumoase momente din viata mea.



si 6!

Tim Hecker - Haunt Me, Haunt me, Do it Again (2001)

Un album care te face sa intelegi ca esenta muzicii nu e reprezentata de note, acorduri, refrene si etc ci de ce pui tu din tine in "sunet", fondul, nu forma. Tim Hecker a reusit sa creeze un album extrem de emotional si de "muzical" fara sa foloseasca nimic din ce majoritatea considera muzica.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: