6 Motive pentru care sa-ti iei un amplificator pentru repetat

de Ana-Maria Gavrila

6 Motive pentru care sa-ti iei un amplificator pentru repetat


Umilul amplificator pentru repetat nu este la fel de atractiv si de impresionant ca peretele de amplificatoare dintr-un studio sau de pe scena, insa acesta joaca un rol esential in a va ajuta sa stapaniti cat mai bine acordurile si implicit instrumentul. Fie ca sunteti incepatori intr-ale chitarei sau ceva mai avansati, iata 6 motive pentru care este bine sa-ti iei un amplificator pentru repetat.

1.Este convenabil

Inspiratia si motivatia sunt doua stari de spirit destul de „fragile” cand vine vorba de repetat ore, zile in sir la chitara. Asa ca, daca nu vrei sa pierzi un riff ce ar putea fi un potential „hit” Metal sau vrei ca repetitiile tale sa se desfasoare conform unui orar, un amplificator pentru repetat de dimensiuni mici iti permite sa repeti cu usurinta. Noile modele vin cu o multime de efecte usor accesibile, facand orele de repetitii ceva mai interesante. Chiar si marii artisti recunosc ca le este mai la indemana sa creeze acorduri bunicele cu minimum de echipament.

2.Este portabil

Pentru ca amplificatoarele pentru repetat sunt destul de compacte, sunt foarte usor de „luat la drum”, oferindu-ti posibilitatea de a canta oricand si oriunde te „loveste” inspiratia sau dorinta de a repeta. Nu sunt putini acei artisti care au in backstage sau prin turnee cu ei un astfel de amplificator, fie pentru incalzire, fie pentru a incerca o idee de ultim moment. Cu ajutorul unor baterii, poti chiar repeta in aer liber.

3.Este destul de discret

Devreme ce nu toata lumea are camere izolate fonic pentru a interpreta cu un amplificator puternic, volumul ceva mai jos al unui amplificator pentru repetat se dovedeste a fi un real avantaj. Mai ales atunci cand locuiesti cu parintii sau in chirie intr-un bloc nu tocmai Metal-friendly. Desi nu ai aceeasi senzatie ca aerul din jurul tau este invadat de sunetul puternic, un amplificator pentru repetat are un ton acceptabil cu ajutorul caruia iti poti imbunatati abilitatile, fara a-ti innebuni familia ori vecinii.

4.Este eficient

Designului compact si practic al amplificatorului pentru repetat i se adauga tot felul de noi caracteristici, producatorii venind tot timpul in intampinarea nevoilor chitaristilor. Majoritatea amplificatoarelor pentru repetat iti permit sa introduci muzica ta printr-un port, asa ca poti interpreta in linie cu piesa favorita. Te ajuta sa iti imbunatatesti timpii, unele avand chiar incorporat si un metronom (pe care multi dintre voi probabil „uitati” sa il folositi).

5.E conectat la nevoile voastre

Popularitatea amplificatoarelor pentru repetat consta in competitia acerba dintre producatori, ce atrage cu sine noi imbunatatiri si caracteristici care va usureaza si mai mult munca: conexiune USB, putand incarca amplificatorul direct din calculator sau chiar inregistra direct in calculator o sesiune de repetitii. Exista amplificatoare care permit „update-uri” via firmware upgrades.

6.Este convenabil ca pret

Acesta ar fi probabil principalul motiv pentru care ar trebui sa iti iei un amplificator pentru repetat si pentru care vanzarile merg atat de bine. Pentru 3-4 milioane poti avea un amplificator pentru repetat cu niste caracteristici destul de impresionante. Exista o varietate de branduri accesibile, pentru orice buzunar. Singura problema ar fi ca incepatorii nu vor sti ce anume sa aleaga: aici puteti intreba fie pe profesorul vostru, fie face un mic sondaj, intreband posesorii de astfel de amplificatoare.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: