Blood Of The Sun - Burning On The Wings Of Desire (recomandare)

de Alex Warheart

Blood Of The Sun - Burning On The Wings Of Desire (recomandare)


Spunea cineva ca are chef de niste classic rock? Daca eu am auzit bine, atunci va recomand noul disc Blood Of The Sun - Burning On The Wings Of Desire.


Ok, banuiesc ca nu au auzit toti cititorii de aceasta formatie, asa ca ii voi face o scurta prezentare.


Formatia s-a format in 2002 la intentia tobosarului Henry Vasquez (Saint Vitus, Archie Bunker) si la cea a claparului Dave Gryder (Storm at Sunrise). De atunci, principalul scop al formatiei a fost sa mentima traditia classic rock-ului, inceputa in anii 70.


Nu este de mirare faptul ca au reusit, cum nu este de mirare nici faptul ca in 2004 formatia si-a lansat discul de debut, cu titlu omonim.


Line-up-ul initial al formatiei ii aducea in prima linie pe solistul Mark Zammaron, cat si pe basistul Miguel Veliz, alaturi de chitaristii Jay Benfield si Rich Christopher.


Acestia, alaturi de membrii la a caror initiativa s-a format grupul, au reusit pana in prezent sa impresioneze publicul European si nu numai.


Ar mai fi multe de spus despre aceasta formatie grozava, dar am sa incerc sa ma rezum la la viitorul disc al formatiei, al carui nume l-am mentionat deja mai sus.


"Burning On The Wings Of Desire" urmeaza sa fie lansat oficial pe 5 noiembrie 2012, prin intermediul Listenable Records.

Legandu-ma de structura albumului, discul are un tracklist de opt piese, indeajuns cat sa te tina aproape de sistemul audio, cel mai probabil dansand.


Apropo, la classic rock ce-i mai placut si mai placut sa auzi? Ritmuri alerte de tobe, riff-uri si solo-uri rapide de chitara, sunet ametitor de clape, o voce clara si un bas accentuat? A, stati, asta face parte tot de pe viitorul album Blood Of The Sun.


Daca nu o sa dansati, asa cum am presupus eu mai sus, cel mai probabil o sa retineti cateva fragmente de pe album. La capitolul asta nu am ce zice, e foarte catchy!


Ca tot aminteam usor de vocal, consider ca formatia a luat decizia perfecata atunci cand l-au inclus pe fostul solist Ted Nugent, Derek St. Holmes, in componenta grupului. Nu cred ca puteau gasi un solist mai potrivit.


Intr-o alta ordine de idei, Blood Of The Sun aduc -cel putin mie- cat de cat a The Who, dar intr-o forma mult mai alerta si mai moderna.


In ceea ce ma priveste, ar fi numai lucruri pozitive de spus, eu totodata incercand sa prezint latura pozitiva a acestui album, avand in vedere ca n-am gasit dupa mai multe ascultari ceva care sa ma deranjeze in mod special. Acum daca stau bine sa ma gandesc, ar mai fi putut fi incluse niste piese pe album, dar ne multumim cu atat.


Intr-o maniera mai serioasa, formatia iese in evidenta mai ales datorita tobosarului si a claparului, aceeasi care au dat nastere trupei. Mi se pare oarecum evident, desi nu stiu cati sunt de aceeasi parere cu mine. Ce-i drept, nu sunt de neglijat eforturile celorlalti artisti, dar asta m-a surprins si atras pe mine mai tare.


Va mai aduc la cunostinta faptul ca discul nu se adreseaza doar ascultatorilor convinsi ai classic rock-ului, cat si celor dornici in a asculte ceva nou.


"Burning On The Wings Of Desire" iese din tipar si intrece precedentele albume lansate, aducandu-i formatiei un mare plus si totodata, o satisfactie majora fanilor.


Finalul propriu-zis vine abia acum, eu recomandandu-va inca odata acest CD (disponibil incepand cu 05.11.2012) si oferindu-va spre ascultare o piesa inclusa pe disc.


Pana la viitoarea recomandare, ROCK ON!




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: