BMN IX: Studiu de caz - Neutron

de Buvnitz

BMN IX: Studiu de caz - Neutron


In pregatirea Bucharest Metal Nights IX, eveniment ce va avea loc pe 28 februarie in Club Fabrica din Bucuresti, va prezentam o scurta trecere in revista a formatiilor participante sau mai precis, dorim sa vorbim cate putin despre patru din cele mai vechi si apreciate nume ale scenei metal din Romania.

Astazi, Neutron.

Neutron este un nume care in anii 90 a spus multe pe scena metal din Romania. A fost una din primele formatii care a adoptat stilul prog si derivatele sale, activand de-a lungul anilor alaturi de muzicieni care au avut legaturi si colaborari cu formatii ca Metrock, Act, Zenit, Schimbul3 sau Interval.

In 1996 a aparut primul demo intitulat Green Ices, disc ce a ajuns si pe biroul celor de la Metal Hammer Ungaria. In mod surprinzator, demo-ul s-a bucurat de recenzii excelente din partea presei. Un an mai tarziu a urmat albumul de debut intitulat Memories, mixat si masterizat de Adrian Ordean.



Memories a beneficiat (din nou) de reactii foarte bune din partea presei de specialitate la acea vreme, in timp ce piesa ce da si titlul albumului a fost difuzata constant la posturile radio de specialitate.

In palmaresul trupei gasim trofee Posada Rock Festival 1995 si 1996, Young Rock For Youngs 1996, Metalfan 1995 si 1996 dar si Metal Hammer Demo Contest Winner 1996.

Pe 28 februarie Neutron va urca pe scena in formula Vlad Vacarescu (chitara/voce), Liviu Caldarescu (bas), Sorin Ristea (tobe) si Teodor Moderau (chitara).

Asadar, 28 februarie, Club Fabrica: Neutron alaturi de Gothic, L.O.S.T. si Abigail. Pretul unui bilet este de 15 lei si poate fi achizitionat atat la intrarea in club cat si online pe www.metalhead.ro/bilete



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: