Ce s-a intamplat pe 6 septembrie in istoria muzicii?

de Buvnitz

Ce s-a intamplat pe 6 septembrie in istoria muzicii?


1943 - s-a nascut Roger Waters.

Tot astazi:

1968 - Aflati in studioul de inregistrari, Beatles imprima piesa ‘While My Guitar Gently Weeps’. Eric Clapton, aflat intamplator la fata locului inregistraza solul de chitara, devenind astfel primul muzician din exterior care inregistreaza alaturi de Beatles.

1970 - Jimi Hendrix are ultima aparitie live la Isle Of Fehmarn in Germania. In 18 septembrie 1970 a murit.

1975 - Rod Stewart ajunge nr 1 in Anglia cu varianta sa pentru piesa Sailing.

1978 - Moare producatorul Tom Wilson. A lucrat cu artisti uriasi, printre care si Bob Dylan, Frank Zappa, Simon and Garfunkel sau The Velvet Underground.

1990 - Tom Fogerty, chitaristul celor de la Creedence Clearwater Revival, moare la varsta de 49 de ani in urma unor complicatii. Tom contactase sida in urma unei transfuzii de sange.

1994 - Moare Nicky Hopkins la varsta de 50 de ani. Nicky a fost unul dintre cei mai respectati pianisti de studio. A lucrat cu artisti ca The Rolling Stones, Jeff Beck, The Beatles, The Who, The Kinks, Small Faces, Led Zeppelin, John Lennon, George Harrison, sau Jerry Garcia Band.

1960 - s-a nascut Perry Bamonte - The Cure.

1961 - s-a nascut Scott Travis - Judas Priest, Racer X.

1971 - s-a nascut Delores O’Riordan - Cranberries.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: