Cele mai subapreciate formatii din muzica heavy metal

de Buvnitz

Cele mai subapreciate formatii din muzica heavy metal


Muzica heavy metal va fi intotdeauna una activa. Actualmente au ramas doar cateva trupe care continua brutalitatea si puterea aprinsa pentru prima data de nume precum Black Sabbath.

Din pacate publicul nu va intelege (poate) niciodata ca in muzica heavy metal exista chiar si mai mult decat Metallica, Nu Metal sau metalcore.

Mai jos pueti gasi o lista a celor mai subapreciate trupe insa foarte importante pentru scena metal. Merita sa-i ascultati.

Overkill

Deseori considerati drept creatorii thrash metal, Overkill a luat nastere in anii 80 si ramane la fel de activa. Sigur ca puterea si convingerea trupei a fost de multe ori eclipsata de nume precum Metallica si Slayer. Insa Overkill n-au renuntat niciodata. Daca esti fan thrash metal atunci Overkill n-ar trebui sa lipseasca din playlist.

Sodom

Sodom au luat nastere in anii 80 si la fel ca Overkill au fost eclipsati de alte nume de succes. Insa Sodom au avut un impact foarte important pentru scena metal. Multe trupe de death si black metal citeaza Sodom drept o infulenta majora. Trupa este inca activa si puternica.

Forced Entry

In timp ce criticii aclamau miscarea grunge din Seattle, o trupa din Washington nu a renuntat la pasiunea pentru muzica metal. Forced Entry au luat nastere in anii 80 si au devenit una din cele mai puternice formatii de thrash din zona...tocmai pentru ca nu existau formatii de thrash in zona. Insa ambitia lor i-a transformat in una din cele mai puternice trupe din scena Seattle.

Hanoi Rocks

Cu o muzica influentata in special de Kiss, Alice Cooper, New York Dools sau Motley Crue si W.A.S.P., grupul finlandez Hanoi Rocks a devenit una din cele mai puternice formatii de glam metal. Formatia a demonstrat ca exista muzica de calitate chiar si sub machiaj sau haine stridente.

Queensryche

Fanii si criticii au catalogat Queensryche drept o trupa aflata inaintea vremurilor sale. Formatia este cunoscuta pentru muzica progresiva dar si nevoia de a experimenta in muzica. In timpul carierei au fost deseori eclipsati de fenomenul MTV insa formatia a atins succesul cu albumele Operation: Mindcrime si Empire.

Cyclone Temple

Au luat nastere in 1989 in Chicago, Illinois si au devenit treptat o gura de aer proaspat pentru fanii metal sufocati de scena grunge. Sunetul incorpora foarte multe elemente de thrash si speed iar versurile tratau subiecte legate de rasism si religie - subiecte desoeri evitate de scena rock a acelor vremuri.

Devin Townsend

Cunoscut dretp fondatorul Strapping Young Lad, Devin Townsend are la activ numeroase proiecte solo evitate de fanii metal ai scenei mainstream. Cele mai importante proiecte solo sunt Ocean Machine, Terria, Accelerator Evolution si Synchestra semnata de The Devin Townsend Band. Devin nu este doar apreciat pentru geniul sau muzical ci si pentru dorinta de a imbina muzica cu tehnologia.

Dark Angel

Inca o formatie thrash ignorata a fost Dark Angel. Dark Angel aveau deja o reputatie atunci cand scena thrash a inceput sa se ridice. Di npacate oamenii au ramas fixati pe Metallica si Slayyer. Dark Angel sunt o formatie ce trebuie neaparat ascultata.

Coven

Inca o formatie cu un sound unic eclipsata de scena grunge. Cand muzica alternativa a devenit mainstream, trupe precum Coven erau apreciate de publicul underground in special pentru pasiunea cu care abordau aceasta muzica.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: