Cum sa-ti alegi profesorul de chitara

de Ana-Maria Gavrila

Cum sa-ti alegi profesorul de chitara


Cum probabil deja stiti, indiferent ce aspect legat de viata de zi cu zi am aduce in discutie, primii pasi sunt intotdeauna cei care conteaza. Fie ca este vorba de cariera, relatii si prietenii, sau oricare alta decizie majora din viata fiecaruia, important este ce faci inca de la bun inceput, punand bazele a ceea ce urmeaza sa se intample pe viitor. Nu poti construi nimic durabil fara a avea o baza solida, nu-i asa?

In ceea ce priveste alegerea profesorului de chitara, primii pasi sunt la fel de importanti: ei te vor ajuta ca pe viitor sa faci cat mai putine greseli cu putinta. Cititi sfaturile de mai jos.

Atitudinea conteaza!

Trebuie sa stii inca de la bun inceput ca atitudinea ta conteaza enorm. Oricat de binevoitor si de pasionat ar fi profesorul tau de ceea ce face - avand si toate cunostintele posibile din lume - atat timp cat nu esti dornic si nu ai rabdare sa inveti si sa repeti zilnic, n-o sa se intample nicio minune si, cu siguranta, o sa renunti dupa doar cateva luni, poate chiar saptamani.

Asa ca, stabileste cateva lucruri inca de la bun inceput - daca faci asta din pasiune si pentru propria placere, fie ca este vorba de un viitor proiect solo sau cu gandul de a forma o trupa, si nu pentru toata acea atentie pe care ti-ar putea-o aduce interpretarea unor piese invatate pe de rost, te anuntam ca asta poate face aproape oricine! Adevarata performanta si rezultatele bune au in spate ore intregi de repetitii, coarde si nervi intinsi la maximum.

Experienta si recomandari

Este intotdeuna o alegere buna sa intrebi in stanga si-n dreapta despre profesorul pe care intentionezi sa-l abordezi. Afla cate ceva despre experienta sa, daca are studii muzicale si - pe cat posibil - ce spun fostii/actualii "elevi". Nu este neaparat o modalitate garantata de a gasi varianta cea mai buna pentru tine, insa este un punct de plecare.

Pretul

Intotdeauna dorim sa alegem ce-i mai bun, insa - de cele mai multe ori - suntem cu totii limitati de un buget anume, inclusiv tu. Asadar, alege intotdeauna cea mai buna varianta posibila. Mai mult, nu lasa cantitatea sa primeze asupra calitatii, ceea ce inseamna ca: daca exista posibilitatea de a face o lectie la doua saptamani cu un profesor foarte (FOARTE!) bun, si aceea de a face lectii saptamanale cu un profesor mai putin pregatit, alege intotdeauna prima varianta.

Daca un profesor are acea abilitate de a te determina sa petreci 5-6 ore pe zi nefacand nimic altceva decat sa incerci sa stapanesti cat mai bine instrumentul, e de preferat sa-l pastrezi ca profesor. Este cu siguranta mult mai bun decat profesorul care iti alunga dorinta de a canta cu fiecare lectie.

Locatia

Nu in ultimul rand, distanta este importanta. Ar trebui sa alegi un profesor care sta cat de cat aproape de tine, intrucat - in timp - un drum mult prea lung iti poate taia din cheful de a repeta odata ajuns acolo. Gaseste pe cineva care sta relativ aproape de tine.

Desigur, daca la tine in oras exista un adevarat "guru intr-ale chitarei", nu vad de ce nu ai alege sa faci, cand si cand, cate o lectie cu el. Insa in ceea ce priveste lectiile periodice, trebuie sa ai in vedere drumul pe care il faci pana la profesor acasa. Exista si posibilitatea ca profesorul sa fie binevoitor, incat sa fie el cel care vine la tine acasa - un caz fericit, intrucat (se presupune ca...) ai avea mai mult timp la dispozitie sa repeti si nu trebuie sa-ti mai pierzi timpul pe drumuri.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: