Facem festival la Pungesti?

de Buvnitz

Facem festival la Pungesti?


Cineva a propus pe Facebook organizarea unui festval 'blitzkrieg' la Pungesti. Festival cu trupe romanesti, rock/metal, electro, hip-hop, cotizatie la generatoare, deplasari in grup cu plecare imediata. Departe de a intra intr-un subiect de ordin politic/social, ideea este una chiar excelenta.

La fel ca multe alte idei excelente din aceasta tara, sansele ca acest lucru sa se intample sunt infime. Asta in ciuda faptului ca doar eu cunosc pe cineva care dispune de echipament si scena pe care ar trimite-o in acest moment catre Pungesti. Alti oameni cunosc oameni cu acces usor la alte necesare unei asfel de manifestari, alti oameni pot facilita alte nevoi, s.a.m.d. Muzica este o arma puternica iar istoria ne-a demonstrat acest lucru, inclusiv pe taram romanesc. Sa ne amintim inclusiv de primele editii Stufstock unde au venit zeci de mii de oameni, teoretic tot pentru o cauza a acelor zile.

Ce lipseste in acest moment este unitatea. Decat sa gandim ca un colectiv solidar, fiecare e pe plantatia lui cu problemele lui. Stam pe Facebook, cineva mi-a dat ignore, vine chiria maine, m-am certat cu prietena, n-am bani de bere..daca nu ni se intampla noua direct e ca si cum nu se intampla. Asta pana cand ne ajunge la usa si nu mai avem ce face, moment in care ne conformam si facem ca ei doar sa ne lase in pace sa ne vedem de ale noastre.

Surprinzator este faptul ca fiecare vedem ce se intampla si la fel de usor trecem cu vederea. Nu ma refer doar in cazul mai sus mentionat. Fiecare tace si isi vede de ale lui. Sa fie faptul ca la Pungesti nu vedem 'hipsterii' cu pancarde pline de substraturi inteligente? Sau ca in loc de sticle cu fise vedem bastoane incasate pe o categorie sociala ce nu ne intereseaza? Sau ca ne e frica ca daca se protesteaza, exista si sansa sa ne-o luam pe bune? Ca nu e chiar joaca ca la Universitate? Ca acolo se intampla lucruri de care ne este frica? Chiar nu simtim nimic cand vedem ca o mana de batrani dispusi sa-si apere pamantul si mandria cu ultima suflare se intreaba unde naiba e poporul in vreme de ananghie?

Eu nu propun sa mergem sa ne batem cu fortele jandarmeriei. O astfel de atitudine ar fi direct proportionala cu coeficientul de inteligenta, demnitatea si mandria afisata de acestia. Nu. Doresc insa sa promovez ideea propusa de domnul de pe Facebook. Un festival, acum. Suntem multi, avem resurse, avem trupe, avem si public care s-ar deplasa acolo pentru un motiv suficient de bun. E frig? Punem de-o tuica si un ceai. Nu se poate? Ba se poate! Insa singur nu, nici in 10 sau 50 de insi.

Acum - mai mult ca niciodata - ar trebui sa ne ridicam impotriva unui sistem ce ne calca in picioare, la propriu, un sistem care s-a dovedit dezastru, un grup de oameni ce-si bat joc de noi la modul cel mai penibil..nu ca ar fi prima data in istoria Romaniei cand am fost calcati in picioare, pe sistemul 'lasa domne ca trece'.

Nu pot intelege unde a disparut unitatea si patriotismul ala adevarat despre care vorbeste toata lumea. Tehnic, un festival la Pungesti e usor de realizat. Tot ce trebuie in acest moment este dorinta. Restul se poate rezolva pana diseara. Atat de usor e. 'Dar stai ca trebuie sa imi iau liber de la servici.'

Va lasa sa comentati situatia pe Facebook, locul unde multi au impresia ca se protesteaza si chiar conteaza.

Mai jos, o filmare tot cu o demonstratie culturala intr-o alta tara unde pana si jandarmeria devine frate cu poporul atunci cand situatia o cere.





Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: