Fanii Metal-ului au un respect de sine scazut, dar sunt deschisi la minte

de Ana-Maria Gavrila

Fanii Metal-ului au un respect de sine scazut, dar sunt deschisi la minte


Un studiu recent realizat de Universitatea din Westminster ii aduce in discutie pe cei care asculta muzica Metal, iar rezultatele arata ca, desi au un respect de sine scazut, sunt mult mai deschisi la minte si simt nevoia de a fi perceputi ca persoane originale, in acelasi timp manifestand o viziune negativa asupra autoritatilor si religiozitatii.

Studiul a fost realizat de catre psihologul Viren Swami, echipa acestuia testand 414 de indivizi, dintre care 219 femei si 195 barbati, cu varste curpinse intre 18 si 57 de ani, cerandu-le sa faca un Top 10 al pieselor Metal favorite.

Poze Poze cu publicul de la Rock The City 2013 - Ziua 1

"Rezultatele noastre confirma unele rapoarte realizate anterior - ca deschiderea este de obicei asociata cu genurile Rock si Metal, inclusiv subgenurile non-mainstream. Ca o explicatie, este sugerat faptul ca indivizii care au avut un punctaj mare in ceea ce priveste deschiderea au aratat o preferinta pentru intensitate, varietate, complexitate si nonconformism in muzica Metal. Se sugereaza, de asemenea, ca cei care dau dovada de o minte deschisa si care cauta experiente noi sunt dezinteresati de mainestream si conventionalism in muzica, chiar si pe masura ce inainteaza in varsta. Ceea ce inseamna ca vor cauta genuri muzicale care sunt nonconformiste din punctul de vedere al standardelor culturii mainstream, cum ar fi Heavy Metalul contemporan."

Rezultatele mai arata si faptul ca: "indivizii cu o atitudine negativa asupra oricarei autoritati institutionale au aratat o preferinta pentru piesele Heavy Metal. In general, aceasta este o descriere recunoscuta a fanilor Heavy Metal ca membrii ai unei subculturi a alienarii, ceea ce transpare in opozitia lor fata de autoritate si societatea mainstream..."

Poze Poze cu publicul de la Rock The City 2013 - Ziua 1

La final, raportul concluzioneaza: "... cei care au aratat interes fata de piesele Heavy Metal au un respect de sine mai scazut si o nevoie mai mare de a-si manifesta originalitatea. In prima instanta, este posibil ca acesti indivizi cu un respect de sine scazut sa fie atrasi de Heavy Metal pentru ca acesta le permite sa isi reverse negativitatea prin muzica pe care o asculta. Acest catharsis prin Heavy Metal ii ajuta in schimb sa se aprecieze mai bine si sa se evalueze pozitiv in comparatie cu ceilalti care manifesta respect de sine scazut, insa nu asculta acest gen de muzica."



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: