Gothmog - Symphonic Black Metal (recomandare)

de Voiculescu Bogdan

Gothmog - Symphonic Black Metal (recomandare)


Gothmog... cel mai temut dintre toti balrogii lui Morgoth, un nume care inspira teama oricarui elf, om sau gnom din Pamantul de Mijloc, in timpul Primului Ev al lumii lui Tolkien. Din fericire, in lumea reala, Gothmog este o biata trupa de black metal, dar care are ceva de spus.

Trupa s-a format in anul 2005, insa primul album a aparut in 2009, via Xtreem Music. Intitulat A Step in the Dark, este unul din cele mai bune albume de debut black metal pe care le-am ascultat vreodata. Productia excelenta, dar si piesele simfonice, intunecate, reci si melancolice il fac sa atraga orice fan black metal. Temele versurilor sunt in principal razboiul, intunericul, paganismul, chiar daca numele este luat din Tolkien.

Urmatorul album a aparut in 2012, fiind clar o imbunatatire fata de primul. Mai complex, mai amplu, mai agresiv dar mai melodic, reprezinta incununarea a doi ani de munca. Prima piesa, Solve et Coagula, este o descriere perfecta a albumului, fiind aproape un rezumat muzical al acestuia. Sincer, suparati-va cat vreti fani Carach Angren, dar pe 2012, Gothmog i-au batut mar!

N-am ce sa mai zic despre trupa, las muzica sa vorbeasca.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: