Kerion - CloudRiders Part 1: Road To Skycity (recomandare)

de Alex Warheart

Kerion - CloudRiders Part 1: Road To Skycity (recomandare)


Ajuns la 666 de articole, fie ele bune, sau mai putin bune, m-am gandit sa incep (si eu) sa recomand albume. Cand voi avea inspiratie si timpul imi va permite sa scriu, voi redacta pentru voi, cititorii site-ului cate o recomandare, dupa care o sa va astept corespunzator parerile.


Ca pentru o prima recomandare, sper sa primesc eu, cat si trupa despre care scriu, un feedback pozitiv.


Incepem seria recomandarilor cu o formatie frantuzeasca, Kerion.


Nu stiu cati dintre voi au auzit de ei, sau pe ce cale, dar eu tin sa mentionez ca i-am descoperit atunci cand cautam ceva muzica noua, mai mult sau mai putin inedita, de ascultat.


Am ajuns sa ascult melodicul album "CloudRiders Part 1: Road To Skicity" al celor de la Kerion, lansat oficial ieri in Europa, via Metalodic Records.


Discul cuprinzand 13 piese, este precum o "curgere" (melodica) inca de la intro, si pana la sfarsit.


Personal, discul imi da o stare de bine si ma poarta departe cu imaginatia. Vocea Florei, solista formatiei, alaturi de backing vocal-ul asigurat de restul membrilor formatiei in cadrul primelor piese de pe disc confera o atmosfera patrunzatoare, inedita.


Pentru a nu uita, mentionez inca de pe acum, ca noul album al formatiei ii are ca invitati speciali pe Raphael Dantas (Caravellus), Phil Giordana (Fairyland) si Adrien Eyraud (Silent Fall), artisti ce au contribuit la melodicizarea sunetului de pe intregul album.


Daca sunteti mari ascultatori ai genului folk metal, tin sa va spun ca acest album include si cateva elemente de genul. Trebuie doar sa-l ascultati cu atentie!


Duetele si momentele acustice de pe disc, alaturi de cele de flaut si de vioara, asigura o atmosfera tipica calatoriilor de vis. Aceste pasaje raman echilibrate ca structura, si in opinia mea, sunt gandite, in asa fel incat atmosfera de calatorie (inedita si patrunzatoare), despre care vorbeam, sa ramana constanta.


Este imposibil ca acest album sa nu trezeasca curiozitatea si zambetul tuturor categoriilor de ascultatori, avand in vedere ca prezinta pana si pasaje tribale. Desi genul lor de baza este metalul simfonic, instrumentalul de pe acest album tinde mai mult spre folk. Daca nu as fi stiut, sau aflat ca sunt francezi, probabil ca as fi spus ca sunt finlandezi. Spun asta deoarece, cu totii stim, ca de acolo provine, in mare parte, cel mai bun metal simfonic, cat si folk metal.


Orice membru al trupei se face remarcat pe discul "CloudRiders Part 1: Road To Skicity", un lucru demn de apreciat in ziua de azi, in opinia mea. Niciun instrument nu este neglijat, iar toate confera, cum deja am mai spus adineaori (de probabil 100 de ori), la o atmosfera de calatorie magica (inedita si patrunzatoare).


Am spus ceva de atmosfera? Glumesc. Am spus ceva de clape? Ei bine, daca sunteti o fire mai calma, ce prefera muzica mai lenta, cantata la pian, incercati si voi acest album. Una dintre piese este cu siguranta scrisa pentru voi!


Chiar daca am spus cate ceva de backing vocals, corurile nu sunt deloc de neglijat, facandu-si simtita prezenta de cat de multe ori posibil pe disc. In opinia mea, au facut o treaba grozava cu tot aportul adus discului.


Ce-as mai putea sa spun?! Aveti grija cu emotiile la ultima piesa, haha! Eroi!


Per total, albumul m-a lasat fara cuvinte (se observa asta in ce-am scris mai sus?!). O trupa grozava si niste artisti de exceptie, cu un album ce merita ascultat si reascultat! Eu unul promit sa-mi fac timp sa le ascult toata discografia.


Mai tin sa mentionez ca nu mi-am prea respectat "planul de idei", dar sper sa fi iesit ceva placut, demn de apreciat (asa, ca de-al 666-lea articol).


Vorba unui bun prieten... Ma inclin!


P.S.: Cautati cu grija albumul si eventual cumparati-l !



Mai multe detalii despre KERION gasiti aici.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: