Legende: Bob Dylan, Aerosmith si Tito & Tarantula

de Morrison

Legende: Bob Dylan, Aerosmith si Tito & Tarantula

Reincepem azi, de 1 martie (sa ne traiasca primavara ca lunga a mai fost iarna asta) periplul printre trupele si artistii fara de care muzica de astazi ar fi fost cu totul alta sau n-ar mai fi fost de loc, pe scurt: Legende.

Avem invitate astazi trei nume grele dintre care doua ne vor vizita la vara in minunata luna iunie iar a treia sper sa ne viziteze in fiecare luna pentru ca e o trupa pe care o iubesc din toata inima.

Incepem cu taticul taticilor muzicii folk-rock, o legenda chiar si pe numele sau real, Robert Allen Zimmerman, Mr. Bob Dylan. Dylan e nascut in 1941 - adica are acum aproape 70 de ani si inca umple stadioanele oriunde in lume. Dupa Ten Years After, un alt membru al generatiei Woodstock ne va vizita tara pe 2 iunie. Ascultam mai jos o piesa care a intrat in legenda si nu pentru ca au cantat-o si Guns N' Roses ci pentru ca e o bijuterie a muzicii rock: Knockin' On Heavens Door.

Continuam excursia printre legende cu The Bad Boys From Boston sau America's Greatest Rock and Roll Band dupa cum au fost numiti inca din 1970 de cand au urcat prima oara impreuna pe scena: Aerosmith si ascultam un remake "so 90`s" cu baietii de la RUN DMC al piesei Walk This Way, piesa care i-a readus pe americani in atentia reflectoarelor dupa o pauza destul de lunga. Ascultam si asteptam concertul de pe 18 iunie de la Bucuresti !

A treia trupa de astazi este cea a lui Tito Larriva, trupa cunoscuta publicului larg datorita colaborarilor dese cu un regizor de geniu, Quentin Tarantino. Vorbim de Tito & Tarantula si acel hard blues rock mexico-american pe care vi-l recomand din toata inima. De notat ca Tito s-a nascut in Mexic, a trait o perioada in Alaska apoi s-a mutat in El Paso, Texas urmand apoi drumul catre Yale la facultate unde a si infiintat doua dintre primele trupe de punk The Impalas, Flesh Eaters si apoi The Plugz. The Plugz au devenit Cruzados iar apoi Tito & Tarantula in 1992. Piesa de mai jos, After Dark, dateaza de pe vremea Cruzados si sigur o stiti din From Dusk Till Dawn. Daca nu v-o amintiti pe Salma Hayek sigur n-ati uitat-o dansand pe ea. Ascultam After Dark si Tito & Tarantula. Cine nu i-a prins anul trecut la Bucuresti a pierdut o ocazie extraordinara de a-si injecat niste blues adevarat in vene.


Atat pentru astazi. Pana data viitoare, nu uitati ca muzica buna nu moare niciodata.

Morrison



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: