Melodeath Spotlight No. 10: Black Sun Aeon

de Chris Chris

Melodeath Spotlight No. 10: Black Sun Aeon


A trecut timpul, au curs si articolele si am ajuns la numar 10 din Melodeath Spotlight. Eu sper ca am atras curiozitatea persoanelor si le-am oferit trupe din aceast subgen care sa le placa.

Fara a mai lungi lucrurile azi vorbesc despre Black Sun Aeon. BSA abordeaza melodeath combinat cu doom si este proiectul lui Tuomas Saukkonen, vocal si chitara la Before the Dawn. Finlandezul se ocupa cu toate instrumentele si vocal, iar ocazional ne ofera si prezenta unei vocaliste in unele piese. El si-a inceput proiectul in 2008 si a lansat pana in acest moment 3 albume de studio.

Darkness Walks Beside Me (2009) – Routa (2010) – Blacklight Deliverance (2011)

Tuomas creeaza pe fiecare album o atmosfera intunecata si melancolica alternand intre vocal curat si growls. Ca si instrumental in sine, nu exista asa mari diferente intre cele 3 album, dar se observa o crestere in proeminenta pasajelor melodice de la album la album. Cei care stiu Swallow the Sun vor gasi ceva similar in BSA. Si chiar daca se repeta ideile (pana la urma sunt 3 albume lansate in 3 ani consecutive) nu exista o discrepanta seminificativa in valoarea albumelor. Deci va spun cu incredere sa le ascultati pe toate.

Chapter 2: A song for my wrath de Darkness Walks Beside Me



Routa de pe albumul cu acelasi nume



Oblivion de pe Blacklight Deliverance




Until next time I shall see you where death is most alive.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: