Melodeath Spotlight No. 5: Eternal Tears of Sorrow

de Chris Chris

Melodeath Spotlight No. 5: Eternal Tears of Sorrow


Salutari in primul rand, Melodeath Spotlight se vrea a fi un articol de dimensiuni mici ce se axeaza pe recomandarea si introducerea in muzica unei trupe din aria melodic death metal.

Trupa de azi: Eternal Tears of Sorrow

Azi va aduc in fata inca o trupa din Finlanda, infiintata in 1994. Eternal Tears Of Sorrow au inceput ca o trupa de melodic death metal iar in prezent abordeaza extreme symhonic metal. Insa totul a inceput in 1991, unde Jarmo Puolakanaho (chitara) si Altti Vetelainen (vocal si bass) au cantat in diferite proiecte ce urmau sa duca la formula “castigatoare”. Trupa are la activ 6 albume si se pregatesc sa lanseze al 7-lea album undeva la sfarsitul anului 2012 sau inceputul anului 2013.

Sinner’s Serenade (1997) – Vilda Mannu (1998)

Melodeath clasic, Sinner’s Serenade are o productie mai slaba ce avatajeaza sunetul mai degraba decat sa-l traga in jos, un debut foarte bun. Vilda Mannu un album solid ce a continuat in aceeasi directie.

The law of the flames de pe Sinner’s Serenade



Chaotic Beauty (2000) – A Virgin and a Whore (2001)

Fara a renunta la riffurile puternice ce i-au consacrat trupa a inceput sa introduca elementele simfonice, iar pe alocuri se simt si cateva gotice. Multe pasaje calme, si o piesa speciala pe A Virgin and a Whore. Juha Kylmanen de la Reflexion este invitat pe melodia The river flows frozen.

The seventh eclipse de pe Chaotic Beauty



The river flows frozen de pe A Virgin and a Whore



Before the Bleeding Sun (2006) – Children of the Dark Waters (2009)

Dupa piesa cu Juha, apare Jarmo Kylmanen in component trupei ce urma sa se ocupe de vocalul curat. Aici se departeaza trupa mai semnificativ de sunetul melodeath pentru ceva mai grandios. Pasaje de clape epice, solouri extraordinare, tobe puternice, “lupta” dintre growl si clean, aceasta este sunetul in cateva cuvinte al trupei in ziua de azi.

Red dawn rising de pe Before the Bleeding Sun



Nocturne thule de pe Children of the Dark Waters



Recomandarea mea: A Virgin and a Whore



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: