MOTORHEAD - Ace of Spades (CONCURS OST Fest)

de Lenin Vladimir Ilici

MOTORHEAD  - Ace of Spades (CONCURS OST Fest)


Dur, murdar, nepoliticos, agresiv, energic, brut, vulgar, frenetic, robust, clasic, artagos, salbatic, caustic, rapid, nemilos, vicios, provocator, degenerat, psihotic, anacronic, imoral, beligerant, distructiv, glorios, misogin si absolut fantastic. Vorbesc bineinteles despre albumul "Ace of Spades" al celor de la Motorhead, un album de studio esential trupei britanice.

Ce inseamna MotOrhead? Ei bine, MotOrhead este o formatie ce a luat nastere in 1975 la initiativa lui Ian Fraser Kilmister, cunoscut de noi toti sub numele de "Lemmy", nimic nou aici, insa ceea ce m-a impresionat cel mai mult la acesti baieti este modestia, lipsa pretentiilor de rock star, faptul ca spre deosebire de alti trupeti ei nu vaneaza locuri pe covorul rosu si in fata blitutilor, nu au uitat de unde au plecat si nu ii intereseaza faima pe care o merita cu varf si indesat mai mult decat majoritatea poserilor cu pretentii de rock star. In ciuda schimbarilor de componenta, Motörhead a ramas aceeasi formatie unica propulsata inainte de legendarul si inconfundabilul Lemmy.

Revenind la albumul cu pricina, multe voci spun ca "Ace of Spades" este albumul care i-a cimentuit pe cei de la Motörhead in analele istoriei la capitolul "cele mai mari trupe de rock". In acelasi timp, contine probabil cea mai cunoscuta piesa a acestora, piesa reprodusa in covere in toate colturile lumii, nu cred ca este necesar sa mentionez despre ce melodie este vorba. Sa nu uitam de "We Are the Road Crew", piesa dedicata biker-ilor de pretutindeni.

Albumul incepe intr-un ritm ametitor iar biturile rapide ridica nivelul de adrenalina de la prima pana la ultima secunda, este brut, nefinisat, distorsul nu lipseste, iti vei simtii capul cum se invarte si vei vrea sa dai volumul cat mai sus. Coperta albumului ii infatiseaza pe "Fast" Eddie Clarke, Phil Taylor, si bineinteles, Lemmy Kilmister, imbracati in stilul banditilor din vestul salbatic, tematica ce se regaseste in piese precum "Ace of Spades", "Shoot You in the Back", "Love Me Like a Reptile" si "Live to Win", ultimele doua piese mentionate continand o mixtura de blues si rock sudist oferind un feeling autentic.

In urmatoarele piese precum "We Are The Road Crew", "Bite the Bullet" si "Jailbait", albumul ia o turnura hard rock cu un ritm puternic de tobe in timp ce "Fire, Fire", "Dance, Dance" si "The Chase is Better Than the Catch" incorporeaza in rifturi un feeling mai apropiat de blues.

Per total albumul "Ace of Spades" este o capodopera ce nu va lipsii niciodata din playlist-ul nici unui rocker cu gusturi muzicale bune, este indraznet, memorabil, fara varsta, merita nota maxima, 10/10.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: