Patru sfaturi importante pentru tinerii chitaristi

de Buvnitz

Patru sfaturi importante pentru tinerii chitaristi


Ok, tocmai ti-ai cumparat prima chitara! Nu a costat prea mult insa in acest moment este comoara vietii tale, esti pregatit pentru drumul catre succes, ai atitudinea potrivita, chitara merge bine...insa exista o singura problema - n-ai nicio idee ce sa faci cu acest instrument. Ai un lung drum in fata asa ca ne-am gandit sa-ti oferim patru sfaturi utile.

1. Invata sa 'auzi'

Ai nevoie de antrenament. Invata sa faci diferenta intre fiecare ton si coarda. Vorbim de un detaliu extrem de important pentru tinerii chitaristi, multi au tendinta de a invata o piesa dupa tabulaturi iar aceasta nu este intotdeauna cea mai buna metoda. Acelasi lucru si pentru tuning: trebuie sa inveti sa-ti acordezi chitara fara ajutorul unui tuner electric. Nu e vorba ca nu ai nevoie de asa ceva (in special pentru concerte sau repeitii), este insa vital sa percepi singur tonurile, sa le intelegi, sa le auzi.

2. Incalzirea

Nu ignora importanta exercitiului inainte de un concert sau repetitie. Corpul tau trebuie sa se obisnuiasca cu efortul necesar, iar neatentia poate cauza dureri serioase in timpul primelor sesiuni de cantat. Nu este cazul sa te fortezi, daca simti durere in maini atunci e cazul sa iei o mica pauza.


3. Canta cu metronom

Al treilea pas important este sa inveti ce inseamna ritm...sau in termeni mai simpli, 'groove'. Acolo se afla toata magia si daca treci peste un simplu beat, atunci risti sa distrugi intreaga piesa. Cea mai eficienta metoda pentru a invata ritmul este sa folosesti un metronom in sesiuni repetate de jam session. Suna plictisitor, stim ca e greu sa te obisnuiesti cu un 'click', insa metoda este una foarte eficienta. Diferenta o vei simti cu adevarat atunci cand vei ajunge in studio.


4. Repeta, repeta, repeta!

In sfarsit, este timpul sa treci la...cantat. Este probabil motivul pentru ca ti-ai cumparat o chitara, iar daca te prezinti nepregatit atunci e cazul sa renunti. Insa lucrurile sunt mult mai simple decat crezi. Atata timp cat te simti bine alaturi de colegii tai de trupa, sansele sa compuneti o muzica buna sunt chiar foarte mari. Sigur, nu se va intampla din prima repetitie...si nici a doua. Secretul e unul cat se poate de simplu: repetati, repetati, repetati!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: