Recomandari din Underground: Anders Bjorler - Antikythera - Chapter One

de Ana-Maria Gavrila

Recomandari din Underground: Anders Bjorler - Antikythera - Chapter One


Daca in primavara acestui an a fost facuta publica stirea prin care un prim album solo semnat Anders Bjorler (At The Gates / ex-The Haunted) urma sa apara in cursul anului, precum si colaborarea pe partea de imagine cu designer-ul roman Costin Chioreanu, iata ca acum, acest album este foarte aproape de data de lansare. Acesta poarta numele "Antikythera" si va fi lansat de catre Razzia Records, pe data de 6 Noiembrie , sub forma de digipack si vinyl.

Anders Bjorler este considerat inventatorul "Gothenburg Sound"-ului, recunoscut ca si influenta majora de catre trupe mari ale prezentului, de pe continetul american precum Trivium, As I lay Daying, Killswitch Engage si multii altii. Castigator a 2 premii Grammy, cu un portofoliu de albume exceptional, Anders Bjorler invita muzicieni de marca pe acest prim album solo, precum: Morgan Agren - tobe, talentatul tobosar care a cantat alaturi de o sumedenie de monstrii sacri, de la Frank Zappa la Tony Iommi, Dick Lovgren - bass - nimeni altul decat basistul care ii insoteste pe Meshuggah in turnee, Peter Wiberg - pian - membru al legendarului grup in anii '70, intitulat The Spotnicks.

Alaturi de acestia au mai colaborat la inregistrari Carl Svensson (chitara) si Anders Gabrielson (saxofon). "Antikythera" a fost mixat de faimosul Tue Madsen. Pentru prima data in istorie, puteti asculta cum suna piese compuse de Anders Bjorler pentru proiectul sau solo, care, in mod surprinzator se detaseaza de zona heavy metal, prezentand o muzica instrumentala, inspirata mai degraba din compozitori de muzica de film precum Morricone, Nicolai sau Frizzi. Filmul de animatie de fata , intitulat "Anders Bjorler - Antikythera-Chapter One", a fost conceput integral de la nivel de scenariu pana la grafica si animatie de acelasi Costin Chioreanu, si serveste ca ilustratie pentru primele 3 piese ale albumului in cauza, respectiv:

01. Lost In The Depths

02. Fragments

03. Reconstruction

Puteti pre-comanda albumul sub forma de CD digipack aici sau sub forma de vinyl aici.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: