Recomandari din Underground: Darkestrah

de Buvnitz

Recomandari din Underground: Darkestrah


Recomandarea de azi este una cu adevarat exotica: Darkestrah, un proiect black metal format in 1999 in...Kyrgyzstan. Desi aflat la pol opus, proiectul format de Asbath a atras atentia casei de discuri germane KvN Sadistic ce a si lansat primele doua demouri.

Albumul de debut, Sary Oy, a aparut abia in 2004 (va NCR) insa a primit reactii excelente din partea priesei internationale. Vorbim de un album black metal combinat cu instrumente traditionale exotice. Multi au comparat acest disc cu un ritual shamanic.

2005 a marcat lansarea unui al doilea album, Embrace Of Memory, inregistrat in Blue House Studio. Au urmat noi materiale discografice, atat EP-uri cat si albume full-length, toate dedicate unor teme traditionale, atat muzicale cat si ca subiecte abordate.

Darkestrah a semnat ulterior un contract cu Osmose Productions pentru lansarea unui MCD/MLP intitulat Khagan, un omagiu adus lui Genghis Khan. 2013 marcheaza aparitia lui Manas, un album inspirat de Manas Destani, un poem national.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: