Retrospectiva anilor 2000: Coalesce - Ox

de Buvnitz

Retrospectiva anilor 2000: Coalesce - Ox


Continuam seria 'Retrospectiva anilor 2000' cu un alt album care a scris istorie in ultimul deceniu: Coalesce - Ox

Ox este al patrulea album din cariera grupului american Coalesce. Formatia a luat nastere in 1994, la initativa solistului si chitaristului Jes Steineger. Sean Ingram s-a alaturat trupei in acelasi an pentru a ocupa pstul de solist. La acea vreme trupa era cunoscuta drept Breach iar numele Coalesce a aparut pentru a evita orice confuzie cu trupa suedez cu acelasi nume.

Divizia britanica Earache Records a fost prima 'institutie oficiala' care a observat potentialul americanilor asa ca a invitat trupa sa inregistreze pentru un EP 7 inch, New Chapter. A urmat un al doilea EP, 002, lansat un an mai tarziu. Intre 1997 (la lansarea primului album de studio, Give Them Rope) si pana in 2009 (la lansarea lui Ox), Coalesce au trecut prin schimbari de componenta, pauze, conflicte plus trei materiale discografice de exceptie.

Ox a fost lansat pe 9 iunie, 2009 si a marcat finele unei pauze discografice de un deceniu - ultima lansare datand din 1999, 0:12: Revolution Is Just Listening.

Ox a fost si cel mai celebru album Coalesce. Discu a atins locul 28 in US Top Heatseekers Chart.





Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: