Retrospectiva anilor 2000: Drowningman - How They Light Cigarettes In Prison

de Buvnitz

Retrospectiva anilor 2000: Drowningman - How They Light Cigarettes In Prison


Continuam seria 'Retrospectiva anilor 2000' cu un alt album care a scris istorie in ultimul deceniu: Drowningman - How They Light Cigarettes In Prison.

Drowningman a fost o formatie hardcore punk activa in perioada 1996-2005. Influentata puternic de nume precum Deadguy, Unbroken, Shotmaker sau Sunny Day Real Estate, formatia a jucat un nume important in consolidarea scenei moderne de metalcore/mathcore.

In 1999 trupa era deja abordata de Revelation Records si Equal Vision Records. Hydra Head - casa de discuri unde erau deja semnati - nu au fost deloc impresionati de EP-ul How The Light Cigarettes In Prison astfel ca Revelation Records a preluat conducerea iar EP-ul a fost in finla lansat la inceputul lui 2000.

Discul este ulterior promovat in acelasi an printr-un turneu american alaturi de The Dillinger Escape Plan. La scrut timp au inceput inregistrarile pentru albumul ROck And Roll Killing Machine, disc ce s-a bucurat de reactii extraordinare din partea presei de specialitate.

Formatia decide sa se destrame in 2005.





Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: