Retrospectiva anilor 2000: Godflesh - Hymns

de Buvnitz

Retrospectiva anilor 2000: Godflesh - Hymns


Continuam seria 'Retrospectiva anilor 2000' cu un alt album care a scris istorie in ultimul deceniu: GODFLESH - Hymns.

Hymns este al saselea album oficial Godflesh si a fost lansat in 2001 via Music For Nations. Pana in acest moment este ultimul album din discografia trupei. Jesu, ultima piesa de pe album, devine ulterior numele viitorului proiect semnat de Justin Broadrick.

Exista sanse ca Godflesh sa inregistreze un nou album avand in vedere ca formatia s-a reunit de cativa ani.

'Intentionam sa lansam un nou album, cel mai probabil in 2013. Probabil ca va exista un EP inainte de album. Nu ne grabim.' declara Broadrick.

Godflesh este considerata una din formatiile pioniere ale curentului industrial metal" Influentele power electronic marca Whitehouse, noise rock Swans, ambient muzica via Brian Eno, impreuna cu elementele heavy metal Black Sabbath.

Godflesh au devenit cunoscuti prin mixul de beaturi drum machine, chitari disonante, voci guturale, un stil repetitiv, apocaliptic, o era pornografica post-apocaliptica.

Godflesh este deseori citata drept o influenta pentru nume ca Metallica, Korn, Danzig, Faith No More, Fear Factory, Converge, Isis, Pitchshifter ssau Minstry. Justin Broadrick a fost rugat sa se alature ca membru permanent in Danzig si Faith No More insa a refuzat pentru a se concentra asupra proiectului Godflesh.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: